Venetsian nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet listalta riittää nähtävää ja koettavaa useammankin loman ajalle, sillä jo pelkästään Fondazione Musei Civici di Venezian (MUVE) 11:sta taidemuseossa on näytillä yli 200 000 mestariteosta.

Kaupungin kompaktista koosta … Jatka lukemista →

Venetsian kartta

Venetsian kartta on yksi tärkeimmistä asioista, joka sinun kannattaa pakata mukaan jo kotisuomessa. Tällä sivulla käyn läpi Googlen kautta tarjolla olevan kartan, ilmaiset kartat Venetsiasta, sekä tulostettavat versiot.

Venetsia on … Jatka lukemista →

Venetsian karnevaalit

Vuosittainen Venetsian karnevaalit tuo kaupunkiin noin 40 000 vierasta. Jos aiot osallistua tähän maskeerattuun perinteeseen, sinun kannattaa harkita etenkin miten valita matkapaketti ja karnevaalihotelli.

Karnevaalin sanotaan alkaneen vuonna 1162, kun … Jatka lukemista →

Venetsian elokuvajuhlat

Vuodesta 1932 vuosittain elokuussa-syyskuussa pidetyt Venetsian elokuvajuhlat ovat monelle suomalaiselle elokuvanystävälle jokavuotinen vaelluskohde.

Italialaiselta nimeltään “Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica della Biennale di Venezia” ovat itse asiassa yksi vanhimpia, … Jatka lukemista →

Venetsia lentokenttä

Suunnitellessasi matkaa kaupunkiin, sinulla on kaksi Venetsia lentokenttä vaihtoehtoa: Marco Polon kv. lentokenttä ja toisaalta Trevison kenttä, 70 minuutin bussimatkan päässä Venetsiasta.

Näiden kahden kentän välillä löytyy useita eroja, varsinkin … Jatka lukemista →

Venetsia Italia

Venetsia Italia on yksi taianomaisimmista ja ainutlaatuisimmista matkakohteista. 118 saarelle rakennettu kaupunki tarjoaa Rialton sillan, salaisia reittejä menevät kiertokäynnit Dogen palatsiin, ja romanttiset gondoliajelut…

…löydettävää ja ihasteltavaa löytyy useammankin loman … Jatka lukemista →

Venetsia hintataso

Venetsia hintataso ja sen suhteellinen korkeus tulevat näkyviin turistina, kun joudut maksamaan hotellista, ruokailuista, ja matkalipuista vaporetto vesibussilla.

Tärkeä tekijä, joka vaikuttaa moneen hintaan Venetsiassa on se, että paikka on … Jatka lukemista →

Rialton silta

Rialton silta Venetsiassa on yksi maailman kuuluisimpia ja romanttisimpia siltoja, ja se on yksi neljästä sillasta, jolla pääset Grande Canalen yli lomasi aikana.

Kohta, jossa silta sijaitsee, on ollut tärkeä … Jatka lukemista →

Pyhän Markuksen tori

Pyhän Markuksen tori kuuluu Venetsian olennaisiin nähtävyyksiin, ja voit käydä siellä helposti saman päivän aikana esimerkiksi Rialton sillan (600 m päässä) ja Accademia taidemuseon kanssa.

Tori, italiankieliseltä nimeltään “Piazza San … Jatka lukemista →