Venetsia hintataso

Venetsia hintataso ja sen suhteellinen korkeus tulevat näkyviin turistina, kun joudut maksamaan hotellista, ruokailuista, ja matkalipuista vaporetto vesibussilla.

Tärkeä tekijä, joka vaikuttaa moneen hintaan Venetsiassa on se, että paikka on niin suosittu turismin kohde. Arvioiden mukaan suosituimpina kesäkuukausina kaupungissa käy 50 000 turistia päivässä!

Tämä turismin suosio näkyy turisteille suunnatuissa palveluissa joita joudut käyttämään, aina…

 • hotellien hinnoista,
 • gondoliajeluihin (halvimmat gondoliajelut löytyvät mm. Santa Maria Formosan alueelta),
 • kiertokäyntien hinnoista,
 • museoiden sisäänpääsymaksuihin.

Siten ennen lomaa kannattaa suunnitella tapoja käyttää lomakassa mahdollisimman tehokkaasti.

Lipunmyyhtiautomaatteja Santa Lucia juna-asema Venetsia

KUVA: Lipunmyyntiautomaatteja Venetsian Santa Lucian rautatieasemalla, aivan Grande Canalen alkupään tuntumassa.

Säästämisen voi aloittaa jo ennen kaupunkiin tuloa, valitsemalla lennoksi yhden tarjolla olevista yhden välilaskun halpalennoista … Finnairin suorien lentojen sijasta.

Budjettilentoyhtiöistä Venetsian Marco Polon kentälle lentävät muun muassa:

 • Norwegian,
 • Air Berlin, sekä
 • AirBaltic.

Näistä Air Berlin lentää Venetsiaan myös suosituimman turistikauden ulkopuolella, jolloin hotellien hinnat ovat alimmillaan.

Perillä voit useimmiten valita useammasta kuljetusvaihtoehdosta.

Esimerkiksi lentokentältä voit valita kuljetuksen keskustaan (14 km päässä) vaihtoehdoista…

 • halpa paikallisbussi (hinta 5 EUR),
 • nopea maataksi (hinta noin 35 EUR), ja
 • tyylikäs mutta kallis vesitaksi (hinta 100 EUR).

Halvan vaihtoehdon valitsemisen ohella voit säästää kustannuksissa ottamalla museopassin, jolla pääsee 11 erilaiseen museoon, sekä kausilipun vaporettoon.

Museopasseja ja vaporettolippuja myy “Venice Connected”, kaupungin virallinen turismitoimisto. Voit tilata liput/passit jo etukäteen kotikoneeltasi.

Jos tilaat palvelut vähintään 7 vrk etukäteen, Venice Connected tarjoaa ostoosi yleensä ylimääräisiä alennuksia (muttei kuitenkaan ACTV:n vaporetto lippuihin).

Jos tarkoituksenasi on asua Venetsiassa pidempään, ajankohtaiseksi Venetsia hintataso pohdinnan suhteen tulevat myös mm.

 • ruokaostosten hinnat,
 • vuokrahinnat, ja
 • sähkönkulutuksen hinta.

Näihin saat viitteitä esimerkiksi Numbeo-nimisen palvelun kautta, johon paikalliset ovat laittaneet tietokantaan asumisensa kustannuksia, kävijöiden tarkasteltavaksi.

Numbeon lista Venetsian jokapäiväisen asumisen kustannuksistalöytyy tämän linkin takaa: Venetsian asumiskustannukset

Esimerkkejä Numbeon keräämistä keskimääräisistä hinnoista Venetsiassa…

 • Cappuccino: €1,50
 • Yhdistelmäateria McDonaldsissa: €6,50
 • 0,33 l vesipullo (ravintolassa): €1.50
 • omenat 1 kg: €1,75
 • appelsiinit 1 kg: €1,00
 • taksin lähtömaksu: €2,80
 • taksi per 1 km: €1,52
 • leffalippu: €8,00

Italian hintataso vs. Venetsia hintataso

Turistin näkökannalta Italian hintataso on varsin korkea, eikä Venetsian korkeat hinnat ole poikkeus tähän huomioon.

Vaikka Italia on yksi Euroopan suurimmista ruoan raaka-aineita tuottavista maista, ruoan hinnat ovat täällä erittäin korkeita. Tämä pätee niin ulkona syömiseen kuin kotona kokkaamiseenkin.

Ruoan ja yleensäkin Italialaiseen hintatasoon vaikuttavat etenkin rankka verotus, jossa tuotteita ja palveluita verotetaan useampaakin kautta, arvonlisäveron lisäksi.

Venetsian suhteen halvanravintolassasyönnin hinta on yleensä noin 10-15 euron luokkaa, kun vähänkin paremmassa ravintolassa hintaa kertyy helposti 30 EUR per asiakas.

Italiasta löytyy myös paljon palvelualoja, joissa valtio on rajoittanut kilpailua, joka näkyy turistille korkeampina hintoina…

…Venetsian vesibussit yhtenä esimerkkinä.

Lisäksi Venetsiassa, kuten monissa muissakin pohjoisen Italian suosituissa turistikohteissa, turistipalveluihin kuten hotelli-yöpymisiin, lisätään useinerityinen paikallisvero.

Hyvä tapa, jolla voit tutustua Italian yleiseen hintatasoon ja maan yksittäisten kaupunkien (Venetsia hintataso tietojen lisäksi myös mm. Cagliari ja Bologna) hintatasoihin on Numbeon tietokantapalvelu hintatasoista.

Palvelun hinnat on koottu 682 paikallisen avustajan keräämien hintatietojen kautta.

Juna-, bussi, ja taksihinnat Venetsiassa

Liikennöinti Venetsiassa on varsin mutkatonta, sillä kanaalikuljetuksiin voit valita joko julkisen vesibussin tai nopeamman vesitaksin. Mantereen puolella vaihtoehtoja vaikkapa päiväretkille Veronaan ovat junat ja bussit.

Yksi asia minkä Venetsiassa nopeasti oppii, on se, että vesibusseihin kannattaa ostaa joko 12 tunnin – 7 vuorokauden kausilippu…

…yksittäisten matkustuslippujen sijasta, jotka ovat erittäin kalliita: 7 EUR, per yhden suunnan lippu.

Jos olet Venetsiassa viikonloppureissulla, 48-tunnin vesibussilippu maksaa 30 EUR ja kolmen päivän vastaava lippu 35 EUR.

Jos olet kaupungissa viikon tai enemmän, sinun kannattaa harkita 7-päivän matkuslipun,Biglietto sette giorni, hankkimista. Hinta: 50 EUR.

Bussilippujen hinnat Venetsian paikallisbusseissa ovat EUR 1,30 per lippu, jolla voi matkustaa 75 minuutin ajan yhteen suuntaan.

ACTV No. 5 “Aerobus” lentokenttäbussi kyydistä väliä Marco Polo lentokenttä – Piazzale Roma (noin 14 km ajomatka) joudut maksamaan hieman enemmän per suunta: EUR 5.

Vaihtoehtoinen tapa välttää useamman lipun hankinta busseihin ja vesibusseihin on ottaa Venice Connected kaupunkikortti.

Heidän kaupunkikorteissaan on mukana mm.

 • museoita,
 • kuljetuksia, ja
 • muita turistipalveluja, tarjolla usealla eri hintatasolla.

Junamatkaaminen Italiassa on kohtuullisen edullista.

Tämän takia sinun kannattaa harkita edullisten päiväretkien tekoa osana pidempää matkaa Pohjois-Italiaan ja Venetsiaan.

Hyviä päivävierailukohteita ovat esimerkiksi Milano (junalla matkaa 2h23 per suunta, hinta 29 EUR) ja Verona (1h10, 22 EUR).

Lentojen hinnat Venetsiaan

Lentojen hinnat Suomesta Venetsiaan riippuvat otatko suorat lennot (Finnair), vai halpalennot yhdellä välilaskulla.

Suorat lennot, joita tekee Suomesta Venetsiaan vain Finnair, on helpoin tapa päästä perille kanaalien kaupunkiin.

Joudut kuitenkin maksamaan tästä helppoudesta, sillä neljän tähden lentoyhtiöksi luokiteltu Finnair ei ole niitä halvimpia markkinoilla olevia vaihtoehtoja.

Jos olet valmis tekemään yhden välilaskun, voit kilpailuttaa useampaakin lentoyhtiötä hintavertailupalvelujen, kuten Kayakin, avulla.

Kun viimeksi tein Kayakilla (www.fi.kayak.com) lentojen hintavertailun välille Helsinki – Venetsia (kaksi suuntaa, heinäkuulle 2013), halvin hinta oli tarjolla Lufthansalta (USD$258, yksi välilasku), noin 234:stä eri tarjouksesta.

Finnairin nonstop suorat lennot samalla haulla olivat hinnoiteltuna USD$353 tasolle.

Itse olen käyttänyt myös reittiä, jossa lensin ensin Ryanairilla budjettihintaisen lennon Tampereelta Milanoon (Ryanair ei lennä Tampereelta Venetsiaan).

Jatkoin Trenitalian junalla Milanosta kohti Venetsiaa, ja kokonaishinnaksi tuli huomattavasti halvempi kuin Helsingistä lentäminen kohti Venetsiaa…


…eikä kokonaismatka-aika poikennut huomattavasti.