Venetsia Italia

Venetsia Italia on yksi taianomaisimmista ja ainutlaatuisimmista matkakohteista. 118 saarelle rakennettu kaupunki tarjoaa Rialton sillan, salaisia reittejä menevät kiertokäynnit Dogen palatsiin, ja romanttiset gondoliajelut…

…löydettävää ja ihasteltavaa löytyy useammankin loman edestä.

Monet ovat itse asiassa ihastuneet paikkaan niin paljon, että seuraava matka onkin jo loma-asunnonostoa silmälläpitäen.

Rialton silta Venetsia

KUVA: Matkallasi saat tutustua joukkoon romanttisia siltoja, joissa kuvassa on Grande Canalen ylittävä Rialton silta.

Koska tässä kanaalien kaupungissa on niin paljon koettavaa jokaisella käyntikerralla, matkan suunnittelu kaupunkiin saattaa tuntua vaikealta.

Olen tehnyt tämän oppaan auttamaan sinua matkansuunnittelussa, kattaen useita tärkeitä yksityiskohtia — aina hintatasosta parhaisiin hotelleihin, ja halvimmista lennoista ja nähtävyyksistä tietoihin jokavuotisesta karnevaalista.

Lennot Venetsiaan

Voit valita lennot Venetsiaan vaihtoehtoina aina halpalentoyhtiöistä, kuten Ryanair, täyden palvelun firmoihin kuten Finnair.

Helsinki-Vantaalta suorina lentoina kaupunkiin lentää kuitenkin ainoastaan Finnair (tosin vain osan vuodesta), Marco Polon lentokentälle. Marco Polo on itse asiassa yksi Italian käytetyimmistä lentokentistä, yli 8 miljoonan vuotuisen asiakkaan voimin.

Toinen tarjolla oleva kenttä jota voit käyttää, on Trevison lentokenttä, noin 30 km päässä historiallisesta keskustasta.

Trevison suosiota nostaa se, että Ryanairlentää sinne suorina lentoina mm. Tukholmasta, Oslosta, Lontoosta (Stansted), ja Barcelonasta, muttei kuitenkaan Suomesta.

Matkaa suunnittelessasi , kannattaa punnita tarkkaan kummalle kentälle haluat lentää. Marco Polon etuihin kuuluvat muun muassa lentokentältä paremmin saatavilla olevat oheistoiminnot sen suosion takia, kun taas Trevison lennot ovat usein tarjolla halvempina.

Matka Venetsiaan

Kun suunnitelmissasi on matka Venetsiaan, sinulla on useita tärkeitä seikkoja päätettävänä — varsinkin hotellin valinta ja lentojen järjestäminen.

Venetsia koostuu kuudesta sestieristä, kaupunginosasta:

  • Cannaregio,
  • San Polo,
  • Dorsoduro,
  • Santa Croce,
  • San Marco, ja
  • Castello.

Venetsian kaupunginosat kartta

KARTTA: Kartta kuudesta kaupunginosasta, sestieristä. Vasemmassa yläkulmassa näkyvä silta / tie, Ponte della Libertà, toimii autotien päätepisteenä (ja parkkialueena). Paikasta löytyy myös S. Lucian rautatieasema.

Kullakin kaupunginosalla on omat hyvät puolensa hotellin valinnan suhteen asuinpaikkana.

Kaikkein halutuimmat hotellit löytyvät San Marcon ja San Polon alueilta, Grande Canalen varrelta ja Pyhän Markuksen torin ympäriltä, mikä näkyy näiden kaupunginosien hotellihuoneiden hinnoissa, suurimman osan vuodesta.

Hotel Luna Baglioni Venice

KUVA: Näkymä yhden kaupungin parhaista hotelleista, viiden tähden Luna Hotel Baglionin julkisivuun, lähellä Pyhän Markuksen toria. Lähin gondolikyyti odottaa sinua aivan hotellin kynnyksellä.

Halvempia hotelleja löytyy useimmiten Cannaregion ja Castellon kaupunginosista.

Halvemman hinnan vastapainona joudut useimmiten matkustamaanesimerkiksi vesibussilla suuremman osan lomastasi päästäksesi nähtävyyksille.

Kaikkein tiukimmalla budjetilla matkustavia varten Venetsia tarjoaa myös joukon hostelleja. Hotellien suhteen halvimmat löytyvät viereiseltä kaupungilta, mantereen puoleisesta Mestrestä, josta junamatka S. Lucian rautatieasemalla vie noin 10 minuuttia.

Mikäli haluat yhdistää kesäisen rantaloman Venetsian historiallisen keskustan kiertämiseen, Lidon saari rantoineen, lyhyen (10 min.) vesibussimatkan päässä, on erinomainen valinta.

Lidon saarelta löytyy, kahden massiivisen kokoisen julkisen rannan(Adrianmeren puoleisella osalla) lisäksi, myös lähialueen ainoa golf-kenttä, jonka rakennutti Venetsian Filmifestivaalit Lidoon perustanut kreivi Giuseppe Volpi.

Venetsian nähtävyydet

Paras tapa tulla tutustumaan kaupunkiin ja kokea parhaat Venetsian nähtävyydet on osallistua esimerkiksi kuuluisiin maskeerattuihin karnevaaleihin tai muihin lukuisiin tapahtumiin, joita täällä järjestetään vuoden läpi.

Nähtävyyksien katselun suhteen alue on yksi antoisimpia ja rennoimpia kaupunkilomakohteita, kompaktin kokonsa ja erinomaisen julkisen vesibussiliikenteensä ansiosta.

Venetsia tarjoaa elämyksinä esimerkiksi…

  • upean 400:n sillan kavalkadin, kuuluisimpina huokausten silta ja Rialton silta,
  • lukuisia taidemuseoita, joista 11:sta tärkeimmästä löytyy yli 200 000 mestariteoksen kokoelma,
  • historiallisia rakennuksia aina Dogen palatsista hylättyihin luostareihin, ja toisaalta myös
  • ainutlaatuisia purjehduksia pitkin Grande Canalea vesitaksilla tai sivukujilla gondolien kyydissä.

Dogen palatsi Ponte della Paglia Venetsia

KUVA: Dogen palatsi sekä Ponte della Paglia, jolta saat kaupungin parhaat kuvat huokausten sillasta.

Sopivalla suunnittelulla voit luoda fantastisen viikonloppuohjelman lomallesi, mutta yhtä helposti saat kulumaan vaikka 90 päivän oleskelunkin kaupungissa.

Päivämatkojen suhteen lähialueille voit käyttää joko S. Lucian rautatieasemaa tai Piazzale Roman bussiasemaa päästäksesi esimerkiksi Shakespearen Veronaan. Veronaan matka Trenitalian junilla kestää vain 1 tunnin 10 minuuttia.

Rialton silta

Rialton silta Venetsiassa on yksi maailman kuuluisimpia ja romanttisimpia siltoja, ja se on yksi neljästä sillasta, jolla pääset Grande Canalen yli lomasi aikana.

Venetsia hintataso

Venetsia hintataso ja sen suhteellinen korkeus tulevat näkyviin turistina, kun joudut maksamaan hotellista, ruokailuista, ja matkalipuista vaporetto vesibussilla.

Hotelli Venetsia

Hyvä lähestymistapa valita hotelli Venetsia on ottaa majoituspaikka San Marcon sestieristä (kaupunginosasta).

Lennot Venetsia

Lennot Venetsia Marco Polo lentokentälle on yksi kaikkein suosituimpia Eurooppalaisia matkustuskohteita. Voit löytää laajan valikoiman vaihtoehtoja, edullisista lennoista aina täyden palvelun matkustamiseen, myös Suomesta.

Venetsia lentokenttä

Suunnitellessasi matkaa kaupunkiin, sinulla on kaksi Venetsia lentokenttä vaihtoehtoa: Marco Polon kv. lentokenttä ja toisaalta Trevison kenttä, 70 minuutin bussimatkan päässä Venetsiasta.

Halvat lennot Venetsiaan

Venetsialla on kalliin lomakohteen maine. Tästä huolimatta halvat lennot Venetsiaan ovat yksinkertaisen suunnittelun takana, ja vaihtoehtoja näihin budjettilentoihin on useita.

Venetsian nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet listalta riittää nähtävää ja koettavaa useammankin loman ajalle, sillä jo pelkästään Fondazione Musei Civici di Venezian (MUVE) 11:sta taidemuseossa on näytillä yli 200 000 mestariteosta.

Dogen palatsi

Venetsialais-gotiikan tyyliin tehty Dogen palatsi on yksi Venetsian maamerkeistä, ja se toimi aina vuoteen 1797 (jolloin Napoleon armeijoineen valloitti alueen) paikan hallitsijan, Dogen, palatsina.

Pyhän Markuksen tori

Pyhän Markuksen tori kuuluu Venetsian olennaisiin nähtävyyksiin, ja voit käydä siellä helposti saman päivän aikana esimerkiksi Rialton sillan (600 m päässä) ja Accademia taidemuseon kanssa.

Pyhän Markuksen kirkko

Pyhän Markuksen kirkko (italiaksi virallisesti Basilica Cattedrale Patriarcale di San Marco), joka on kaupungin kuuluisin hengellinen rakennus, kuuluu Venetsian “pakko nähdä” nähtävyyksiin.

Huokausten silta

Huokausten silta (italiaksi Ponte dei Sospiri) on yksi maailman kauneimmista silloista, ja se on myös silta, johon liittyy useita legendoja.

Venetsian karnevaalit

Vuosittainen Venetsian karnevaalit tuo kaupunkiin noin 40 000 vierasta. Jos aiot osallistua tähän maskeerattuun perinteeseen, sinun kannattaa harkita etenkin miten valita matkapaketti ja karnevaalihotelli.

Venetsian elokuvajuhlat

Vuodesta 1932 vuosittain elokuussa-syyskuussa pidetyt Venetsian elokuvajuhlat ovat monelle suomalaiselle elokuvanystävälle jokavuotinen vaelluskohde.

Lido Venetsia

Jos yövyt Lido Venetsia alueella, joka on kokonaisuudessaan 11 km pitkä saari/matalikko, olet vain lyhyen lauttamatkan päässä Pyhän Markuksen torista ja muista alueen parhaista nähtävyyksistä.

Helsinki Venetsia

Vaikka useimmat matkustavat välin Helsinki Venetsia lentokoneella, voit myös tehdä reitin bussikuljetuksin tai junakyydillä.

Matka Venetsiaan

Matka Venetsiaan on nykyisin helppoa tehdä omatoimimatkana. Löytyy myös hyviä joukko hyviä syitä käyttää matkapaketteja, joita Venetsiaan erikoistuneet matkatoimistot tarjoavat.

Venetsian kartta


Venetsian kartta on yksi tärkeimmistä asioista, joka sinun kannattaa pakata mukaan jo kotisuomessa. Tällä sivulla käyn läpi Googlen kautta tarjolla olevan kartan, ilmaiset kartat Venetsiasta, sekä tulostettavat versiot.