Venetsia lentokenttä

Suunnitellessasi matkaa kaupunkiin, sinulla on kaksi Venetsia lentokenttä vaihtoehtoa: Marco Polon kv. lentokenttä ja toisaalta Trevison kenttä, 70 minuutin bussimatkan päässä Venetsiasta.

Näiden kahden kentän välillä löytyy useita eroja, varsinkin sen suhteen, minkä tyyppiset lentoyhtiöt lentävät kentälle. Marco Polo on tarjolla olevista kentistä isompi. Marco Polo on laskeutumiskenttäsi, jos lennät Finnairin suorille lennoilla Venetsiaan.

Finnair on itse asiassa ainoa lentoyhtiö, joka lentää Suomesta (Helsinki-Vantaa) suorina lentoina Venetsiaan. Suorat lennot ovat tosin tarjolla vain parhaalle sesonkikaudelle.

Trevison kenttää puolestaan käyttävät “budjettilentoyhtiöt”, eli halpoja lentoja Venetsiaan tekevät firmat. Euroopan suurin halpalentoyhtiö, Ryanair, lentää myös Trevisoon, muttei Suomesta.

Venetsia lentokenttä

KUVA: Ilmakuva Venetsian Marco Polo lentokentästä.

Lähin paikka, josta pääset suoralla lennolla Ryanairin kyydillä Trevison kentälle on Tukholma-Skavsta kenttä.

Yksi vaihtoehto on lentää ensin vaikkapa Norwegianilla (suosittu Pohjoismainen halpalentoyhtiö) Helsingistä Tukholmaan. Tukholmasta voit jatkaa puolestaan Ryanairilla kohti siltojen kaupunkia — tavoitteena se, että kokonaishinta Helsinki Venetsia on halvempi kuin täyden palvelun lentoyhtiöillä matkan teko suorina lentoina.

Marco Polon kv. lentokenttä

Venetsian Marco Polo lentokenttä on lähin kenttä suhteessa Venetsian kaupunkia. Kenttä on noin 14 km ajomatkan päässä Venetsian tien päätepisteestä, Piazzale Romasta.

Kentälle lentävät suorina lähes kaikki suurimmat lentoyhtiöt, ja saat Marco Pololta myös toimivat jatkoyhteydet maakuljetuksiin ja autonvuokrauksen palvelut.

KARTTA: Kartta ajomatkasta Marco Polo lentokentältä Venetsiaan SS14 ja SS11 moottoriteitä pitkin, päätepisteenä Piazzale Roma.

Suomalaisille tutuista lentoyhtiöistä lentoja Marco Poloon tekevät esimerkiksi

  • AirBaltic,
  • SAS, ja tietysti
  • Finnair.

Näistä kolmesta AirBalticin avulla pääset useammastakin Suomen kaupungista Venetsiaan, tosin yhden välilaskun ja koneen vaihdon kautta, Riian kaupungin lentokentällä Latviassa.

14 km matkan (8 km linnuntietä) taittaminen kentältä Venetsiaan onnistuu joko teitä pitkin tai vesireittiä. Bussivaihtoehto on halpa ja nopea, mutta tekemällä matkan veneellä saat upeamman aloituksen Venetsian lomallesi.

Näitä veneitä operoi Alilaguna(www.alilaguna.com), jonka linjat kulkevat puolen tunnin välein aamukuudesta aina puoleenyöhön saakka.

Jos päätepisteesi Venetsiassa on San Marcotai Rialto, ota Alilagunan “Arancio” linja (matka kestää 57 minuuttia Rialtolle ja 1 tunnin ja 14 minuuttia San Marco asemalle).

Firman “Blu” linjaa käyttämällä pääset noin tunnissa puolestaan Lidonsaarella ja tarvittaessa edelleen risteilysatamaan (Terminal Crociere, jonne matka kestää noin puolitoista tuntia lentokentältä).

Bussikuljetus Piazzale Romalle saakka kestää noin 20-35 minuuttia ja maksaa 5 euroa yhteen suuntaan. Busseja operoivat ATVO (www.atvo.it) sekä ACTV (www.actv.it).

Voit ostaa lipun maakuljetuksia ja venematkaa varten lentokentänsaapumisaulasta, ja ostetut liput tulee leimata kyytiinastumisen myötä bussissa sekä veneessä.

Voit luonnollisesti ottaa myös taksin Piazzale Romalle, joka maksaa matkana noin EUR 35.

Kaikkein kallein vaihtoehto on ottaa vesitaksi, joka vie sinut perille Venetian kohteeseesi (usein aivan kanaalihotellin ovelle) saakka. Vesitaksi maksaa noin EUR 100, ja Venetsia lentokenttä kyytiin mahtuu maksimissaan viisi henkilöä matkatavaroineen.

Venetsia – Treviso Lentokenttä

Kun laskeudut Venetsia Treviso lentokentälle, olet vielä noin 30 km ja 70 minuutin bussimatkan päässä Venetsiasta pohjoiseen.

Euroopan suurimmalta halpalentoyhtiöltä, Ryanairilta, on tarjolla halvat lennot Venetsia – Trevisoon, minkä takia kenttä on tullut tutuksi myös monille suomalaisille budjettimatkaajille.

Kaiken kaikkiaan noin 2 miljoonaa matkaajaa kaupunkiin valitsee vuosittain Venetsia lentokenttä vaihtoehdokseen Trevison (vs. noin 8 miljoonaa Marco Polon).

KARTTA: Kartta 31,3 km ajomatkasta Trevison kentältä Venetsiaan, käyttäen SS13 moottoritietä (suorin ajoreitti). Parkkeerausalueet Venetsian Piazzale Roman ympäristössä ovat erittäin kalliita, joten autonvuokraus on usein tyyris vaihtoehto Venetsian lomalle.

Pääset lentokentältä Venetsiaan ATVO:n busseilla. Matka kestää kaikkiaan 70 minuutin verran, ja hintaa bussikyydillä (Piazzale Romalle) on 6 euroa yhteen suuntaan.

Hyvänä puolena ATVO:n Venetsian Trevison busseissa on se, että ne yleensä odottavat myöhästyneitä lentoja.

Vaihtoehtoisena kuljetusmuotona on taksikuljetus Venetsiaan, josta joudut maksamaan tyypillisesti minimissään EUR 150.

Lentokenttähotellit – Marco Polo

Jos olet alueella bisneksen merkeissä, suosittu tapa tehdä nopea liikevierailu on yöpyä tarjolla olevissa venetsia lentokenttä hotelleissa.

Suosittu hotellivaihtoehto aivan Marco Polon kentän tuntumassa on “Courtyard by Marriott Venice Airport” (Via Triestina 170, Venezia Tessera, 30173 Italia).

Hotelli on noin 900 metrin päässä lentokentältä, ja tarjolla on ilmainen sukkulabussi (toiminnassa aamuviidestä aina klo 23 saakka). Paikka on 20 minuutin ajomatkan päästä Venetsiasta.

KARTTA: Courtyard by Marriott ja Titian Inn hotellin sijainti suhteessa Marco Polon lentokenttään (klikkaa symbolia nähdäksesi kumpi on kumpi). Molemmat sijaitsevat noin 900-1200 metrin päässä lähimmästä terminaalista.

Toinen suosittu vaihtoehto Venetsian lentokenttähotellille on Titian Inn Venice Airport (Via Orlanda 240-244 Tessera – Mestre), myös noin 900 metrin päässä kentältä.


Titian Inn tarjoaa sukkulabussikuljetuksen kentältä hotelliin ja takaisin, mutta sinun tulee varata nämä kuljetukset etukäteen, ja niistä peritään erillinen maksu.