Venetsian kartta

Venetsian kartta on yksi tärkeimmistä asioista, joka sinun kannattaa pakata mukaan jo kotisuomessa. Tällä sivulla käyn läpi Googlen kautta tarjolla olevan kartan, ilmaiset kartat Venetsiasta, sekä tulostettavat versiot.

Venetsia on rakennettu 118:lle pienelle saarelle, joita yhdistävät sillat ja joita halkovat kanaalit. Tarvitsetkin mukaasi hyvän kartan, jota apuna käyttäen voit suunnistaa nähtävyydestä toiseen kuin matkailun ammattilainen.

Voit tietysti jättää kartanhankinnan paikallepääsyyn saakka. Esimerkiksi Piazzale Romalla, jonne lentokenttäbussit tuovat sinut Marco Polon kentältä, myydään kioskeissa monenlaisia karttoja.

Näiden peruskarttojen avulla selviät helposti yli pidemmänkin loman kaupungissa.

KARTTA: Googlen peruskartta Venetsiasta. Saat alueen kadut ja kanaalit näkyviin kartan “+” ja “-” merkkien avulla, muuttamalla kartan suuruutta. Voit myös hakea palveluita Venetsian alueelta, linkin “Hae lähiseudulta” takaa.

Parempi tapa on kuitenkin, jos tutustut Venetsian karttoihin jo ennen matkalle lähtöä, siten, että osaat perillä paikasta toiseen ilman ongelmia.

Itse hankin useimmiten lomalla myös toisen varakartan, paikan päältä…ja tämä italialainen kartta toimii myös mukavana lomamuistona.

Venetsian suosiosta johtuen paikasta löytyy laaja kirjo erilaisia ilmaisia nettikarttoja.

Useimmat näistä kartoista ovat mukaan printattavia, aina

  • Vaporetto (vesibussi) kartoista
  • nähtävyyskarttoihin, ja
  • kanaalikartoista
  • karnevaalikarttoihin.

Helpoin ja suosituin tapa tutustua Venetsiaan karttojen avulla on käydä läpi alue Googlen Venetsiaan liittyvien interaktiivisten karttojen avulla.

Vaihtoehtoisia interaktiivisia karttoja löytyy muun muassa OpenStreetMapilta (karttojen wikipedia) sekä Bing Maps palvelusta.

Venetsia Google kartta

Venetsia Google kartta on parhaita karttoja, joiden avulla voit tutustua Venetsian alueeseen ennen matkalle lähtöä kaupunkiin.

Google karttojen avulla saat näkyviin…

  • peruskartan,
  • reittihaut esimerkiksi nähtävyydestä toiseen Venetsian sisällä,
  • sekä satelliittikuvat kaupungista.

Yksi hienoimmista ominaisuuksista Googlen Venetsiaan liittyvien karttojen kohdalla on se, että saat näkyviin ns. “linnunsilmä-näkökulman”. Tässä karttaversiossa koko kaupunki aukeaa eteesi 45-asteen kulmassa, ilmasta nähtynä.

KARTTA: Googlen 45-asteen kulmakartta, näkymänä Piazza San Marco, eli suomeksi Pyhän Markuksen tori, Venetsian tunnetuin nähtävyys.

Vastaavanlainen 45-asteen kartta löytyy myös Bingiltä (maps.bing.com), mutta itse suosin Googlen versiota, sen värikkäämmän väriskaalan takia.

Hyvänä puolena näissä kartoissa on se, että voit printata ruudulla näkemäsi version sekä reittiohjeet mukaasi matkalle.

Googlen kartan avulla voit myös tutustua erilaisiin Venetsian nähtävyyksiin.

Kun olet karttanäkymässä, josta löytyy mielenkiintoinen nähtävyys Venetsiassa, voit raahata ns. “Street View” symbolin (pieni keltainen ihmismerkki vasemmassa laidassa karttaa) kartalle ja esiin tuleviin sinisiin merkkeihin.

Jos nähtävyydestä löytyy Google-kuvia, sinun tulisi saada ne näkyviin tällä metodilla.

Ilmainen Venetsia kartta

Googlen, Bingin, ja OpenStreetMapin ohella ilmainen Venetsia kartta tarjoajiin kuuluu kaupungin virallinen turistitoimisto, Venice Connected.

Venice Connected kartta (maps.veniceconnected.it/en) on tehty Googlen Street Maps tyyliin, siten että voit virtuaalisesti veneillä pitkin kanaaleja, kotikoneeltasi.

Venice Connectedin virtuaali-Venetsian kautta voit…etsiä nähtävyyksiä, Venetsian palveluita, ja lisätä myös omat karttamerkkisi.

Myös karttanäkymän printtaus onnistuu palvelussa.

Tämän suositun virallisen karttapalvelun ohella netistä löytyy hyvä valikoima muitakin erikoiskarttoja, joiden tarkoituksena on esimerkiksi näyttää vain tietty osa kaupungista tai tietynlaisten palvelujen sijainti Venetsiassa.

Tärkeimpiin karttoihin tässä suhteessa kuuluu vesibussien reittejä esittelevä Vaporetto kartta.

Karttaa, joka on interaktiivinen, ylläpitää vesibusseja liikennöivä yritys ACTV, ja se on tarjolla myös englanniksi, osoitteessa ACTV.it/en.

Voit laittaa kartan vierestä löytyvään hakukenttään ensin:

  • lähtöstoppisi vesibussille (esim. “Accademia”),
  • päätestoppisi (esim. “Arsenale”), sekä
  • kellonajan, jolloin aiot käyttää reittiä

Tuloksena saat vaihtoehtoiset vesibussit, niiden tuloajan pysäkille, sekä matkan keston.

Jos olet myöhään liikkeellä kaupungissa, vaikkapa tutustumassa maineekkaaseen “Piccolo Mondo” yökerhoon, tällä kartalla on helppo tarkistaa viimeiset tarjolla olevat vesibussivuorot.

Tulostettava Venetsian kartta

Sekä Venice Connected, Google, Bing, että OpenStreetMap ovat tulostettava Venetsian kartta tyyppisiä palveluita.

Jos et löydä näistä näkymistä kuitenkaan sopivaa printattavaa versiota, on olemassa vaihtoehtoisia karttoja, joissa näkymä on optimoitu printtausta varten.

Yksi tällainen kartta löytyy brittiläiseltä “ItalyMag”-julkaisulta.

Lehden kartta, johon voit tutustua jos sinulta löytyy koneeltasi Adobe PDF lukija (sen lataus on ilmainen), esittää vain tärkeimmät alueet aivan Venetsian keskustan ja Grande Canalen alueelta.

Voit ladata kartan koneellesi osoitteesta:

www.italymag.co.uk/pdf-maps/Veneto/map-of-venice.pdf


Lisää printattavia Venetsia kartta vaihtoehtoja voit löytää esimerkiksi tekemällä haun “printable Venice map” Googlen kuvahakuun.