Victoria Kanada nähtävyydet

Victoria Kanada nähtävyydet kohokohtia ovat Victorian sisäsatama, Victoria Chinatown, Butchart Gardens puutarhat, Craigdarroch Castle linna, ja valassafari.

Victorian sisäsatama (victoriaharbour.org) alue on varsinkin kesäisin yksi suosituimpia turistialueita, tarjoten katutaiteilijoita, muusikkoja, ja muita viihdyttäjiä, mukaanlukien säkkipillin soittajia.

Sisäsataman alue on myös erinomainen paikka nähdä vesitasokoneiden laskeutumisen ja nousun, sillä niiden “lentoasema” sijaitsee aivan sataman tuntumassa.

Sisäsataman alueella on myös useita Victorian suosituimmista museoista ja muista nähtävyyksistä, kuten Undersea Gardens puisto (www.pacificunderseagardens.com) ja Royal London Wax Museum vahamuseo (http://www.waxmuseum.bc.ca).

Victoria Chinatown, joka sijaitsee Fisgard Street ja Store Street sekä Government Street katujen ympäristössä, on Kanadan ensimmäinen kiinalaiskaupunginosa, joka alkoi muodostua vuodesta 1858 eteenpäin.

Kiinalaiskaupunginosan olennaisin osa sijaitsee Victorian historiallisen vanhankaupungin pohjoisosassa, keskittyen Fisgard Street kadun ympärille, sisältäen Kanadan kapeimman kadun, Fan Tan Alley kujan.

Kiinalaiskaupunginosan kohokohtia ovat varsinkin sen sisäänkäyntiportti “Gate of Harmonious Interest” Fisgard Street kadulla, sen kiinalaiset ravintolat, sekä muistoesinemyymälät, mukaanlukien maailmankuulu “Neverending Store”.

Butchart Gardens puutarhat (www.butchartgardens.com) ovat yksi syy miksi Victorialla on liikanimi “Garden City” (Puutarhakaupunki).

Butchart Gardens on laaja, noin 22 hehtaarin kokoinen, puutarha alue, jonka loi yhdeksi maailman edustavimmista näyttelypuutarjoista Jennie Butchart alkaen vuodesta 1904.

Matka Victorian keskustasta puutarhoille kestää noin tunnin pitkin maisema-ajoreittiä (www.butchartgardens.com/images/stories/PDF/MarineScenicDrivetoVictoria.pdf) pitkin rannikkoa ja maatalousmaisemia.

Voit ruokailla puutarhoihin tutustumisen ohella alueella, sillä paikka tarjoaa kaikkiaan kolme erinomaista ravintolaa.

Victoria Kanada nähtävyydet parhaimmistoa on myös Craigdarroch Castle linna (www.craigdarrochcastle.com), joka on puolestaan lyhyen kävelymatkan päässä Victorian satama-alueesta, ja joka on historiallinen skottilaisen suvun rakentama Viktoriaaninen linna, joka rakennettiin vuosina 1887-1890.

Linna on rakennettu kukkulalle joka ylikatsoo Victorian kaupungin ylitse, ja sen kohokohtiin kuuluvat varsinkin sen neljän kerroksen alueella olevat kuvioidut ikkunamaalaukset, koristeelliset puusisustukset, ja Viktoorisen ajan kalustukset.

Voit tutustua omatoimisesti sen 39 eri huoneeseen, jotka on kalustettu 1890-1900-luvun periodin tyyliin, ja rakennuksen torniin, jonka huipulle vievissä portaissa on 87 askelta.

Tornista on ainutlaatuiset näkymät Victorian kaupunkiin, Juan de Fuca salmelle, sekä Olympic vuorille.

Valassafari on yksi suosituimmista ulkoilma nähtävyyksistä Victoriassa, ja kaupunki tarjoaa useampia yhtiöitä joiden avulla voit käydä katsomassa valaita lähivesillä.

Useimmat näistä laivayhtiöistä lähtevät valasristeilylle Victorian sisäsatamasta, varsinkin Tourist Information centre turistikeskuksen vierestä.


Näihin laivayhtiöihin kuuluvat Prince of Whales (www.princeofwhales.com), Ocean Explorations (www.oceanexplorations.com/whale_watching_home.htm), sekä Eagle Wing Tours Whale Watching (www.eaglewingtours.com).