Vierasvenelaituri Hämeenlinna

Vierasvenelaituri Hämeenlinna on tarjolla kahdella osalla Vanajavettä kaupungin keskustan lähellä.

Hämeenlinnasta löytyy kaksi vierasvenelaituria, toinen aivan kaupungin linja-autoaseman vieressä, ja toinen Linnansalmen yhteydestä, aivanHämeen linnan vierestä.

Vierasvenesatamien sijainti on havainnollistettu kartalla, joka löytyy Hämeenlinnan kaupungin virallisilta nettisivuilta, osoitteessa www.hameenlinna.fi/pages/137079/vierasvenepaikat_kartta.pdf.

Vierasvenelaituri Hämeenlinna

KUVA: Vierasvenelaituria Paasikiventien yhteydessä, aivan Hämeenlinnan linja-autoaseman vieressä.

Hämeenlinnan vierasvenelaituri

KUVA: Vierasvenelaiturilta on mahdollista osallistua tunnin kestävään Vanajavesi-risteilyyn, joka lähtee kesäkauden aikana lauantaisin tasatunnein 11–15 välisenä aikana. Risteilyn reitti kulkee keskustan, Rantakasinon, Linnanpuiston ja Kaupunginpuiston vieritse aina Aulangolle saakka.

Ravintolalaiva M/S Tyyne Hämeenlinna

KUVA: Vierasvenelaiturin ravintolalaiva M/S Tyynen kansiterassia, joka on avoinna päivittäin klo 11 alkaen, säävarauksella. Vierestä löytyy myös toinen ravintolalaiva, M/S Teemu.

Näistä vierasvenelaituireista Paasikiventien varren vierasvenelaiturilla on kaikkiaan 20 venepaikkaa ja Niittykadun päässä, Aleksis Kiven puistossa sijaitsevassa laiturissa on kaikkiaan 4 poijupaikkaa vierasveneille.


Kaupungin virallinen sisävesiliikenteen matkustajasatama, josta lähtee mm. risteilyjä Tampereelle, sijaitsee Birger Jaarlin Kadulla.