Viinaranta Tallinna

Viinaranta Tallinna viittaa usein SuperAlko (www.viinarannasta.ee) alkoholikauppaan, joka on Baltian suurin, mutta yleisimminkin Tallinnan sataman alueen erittäin tiheään verkostoon viinakauppoja.

Satama-alueen ohella Tallinnan suosituimpiin paikkoihin tehdä alkoholi-ostoksia kuuluvat kaupungin suurimmista kauppakeskuksista, kuten Rocca al Mare sekä Ülemiste Keskus, löytyvät myymälät.

SuperAlko Tallinna myymälä

KUVA: SuperAlko (www.viinarannasta.ee) myymälä, joka on Baltian maiden suurin alkoholikauppa ja johon termi “Viinaranta” usein pelkästään viittaa.

Alko Ekspert Tallinna

KUVA: Alko Ekspert (www.alkoekspert.ee) myymälä osana Viinarannan alueen alkoholikauppa tarjontaa. Myymälä on lähin Tallinnan sataman D-terminaalia löytyvä alkoholikauppa.

Marskin Kulma Tallinna

KUVA: Marskin Kulma (www.alkoapua.eu) myymälä Lootsi kadulla.

Tallinnan sataman alueen palvelut on kehitetty pitkälle laivalla päiväristeilylle tulevien vierailijoiden toiveiden mukaisesti, joka kaikkein näkyvimmin alueella näkyy erittäin tiheänä alkoholikauppojen “viinaranta” verkostona.

Viinaranta nimi yhdistetään usein Super Alko liikkeeseen, joka on noin 1500 m2 myyntipinta-alan johdosta Viron ja koko Baltian alueen suurin alkoholimyymälä. Myymälä sijaitsee heti D-terminaalin vieressä osoitteessa Uus-Sadama 19/11.

Jos tarkoituksena on ostaa suurempi erä tuotteita mukaan, parhaat hinnat saa vertailemalle eri myymälöiden hintoja, ja suuri osa tarjoaa hintansa vertailua varten jo internetissä.


Viinarannan alueella oleviin alkoholikauppoihin kuuluvat mm.:

  • Super Alko (www.viinarannasta.ee): kaksi myymälää sataman alueella, osoitteissa Lootsi 4 ja Uus-Sadama 19/11, joista Uus-Sadaman myymälä on suurempi.
  • Vineyard Alkopood (www.vineyard.ee): Vineyardilla on kaksi myymälää aivan sataman D-terminaalin vieressä, osoitteissa Lootsi 4 ja Lootsi 14-2.
  • Alko Ekspert (www.alkoekspert.ee): Alkoexpert, osoitteessa Uus-Sadama 25A, on lähin alkoholimyymälä sataman D-terminaaliin, ja sijaitsee myös aivan City Hotel Portuksen(www.tallinncityhotelportus.com) vieressä.
  • Alkoralli (www.alkoralli.ee): AlkoRallin myymälä sijaitsee noin 80 m sataman D-terminaalista, osoitteessa Lootsi 8.
  • Rimi Norde Centrum (www.rimi.ee): Rimin hypermarket, osanaNorde Centrum kauppakeskusta osoitteessa Lootsi 7, tarjoaa laajan valikoiman ruoka-ja juomatuotteita, myös alkoholituotteet lähellä kassoja.
  • WineStore (www.winestore.ee): Myös WineStore alkoholikauppa on osa Lootsi 7:ssä olevaa Norde Centrumia, joka on kivenheiton päässä Tallinnan sataman D-terminaalista.
  • Livico Alcostore (www.alcostore.ee): Livico Alcostore tarjoaa hyvän valikoiman alkoholituotteita osoitteessa Lootsi 3A.
  • Merekeskus (www.talrand.ee): Osana Merekeskuksen kauppakeskusta, joka on yhtä lähellä sekä D-että A,B, ja C-terminaaleja kohtia vanhaa kaupunkia, toimii myös alkoholikauppa.
  • Sadamarket (www.sadamarket.ee): Sadamarket on kätevästi sataman A, B, ja C-terminaalien vieressä, ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia palveluja ja myymälöitä, mukana myös alkoholikauppa.