Viro Pärnu on yksi suosituimpia kesälomakohteita Eestissä, ja kuuluisa varsinkin kylpyläkaupunkina.
Kaupunki, joka nykyisin on Viron kolmanneksi suurin, on perustettu vuonna 1251, Pärnu joen suulle, joka on itse asiassa Viron pisin joki.
Pärnun kultakausi ajoittui Hansaliiton kauteen, jolta ajalta ovat peräisin myös useat kaupungin kauneimmista rakennuksista.
Kaupunki on jaettu käytännössä kahteen osaan, eteläiseen ja pohjoiseen, jotka erottavat toisistaan Pärnu joki. Turismin kannalta alueista tärkeämpi on eteläinen alue, jolta löytyvät myös kaikki hotellit ja kylpylät.
Alueen maine kylpyläseutuna on kasvanut aina vuodesta 1838, jolloin ensimmäinen savikylpylä, Mudaravila, joka on edelleen toiminnassa eteläosan hiekkarannan tuntumassa, perustettiin kaupunkiin. Kaupunki tarjoaa noin 2000 kylpylähoitopaikkaa, ja monen kylpylän asiakkaista valtaosa tulee juuri Suomesta.
Kaikkien vilkkainta turismikautta Pärnussa on kesä, jolloin kylpylätoiminnan ohella myös kaupungin kulttuurielämä on vilkkaimmillaan.
Kulttuurielämän helmiä Pärnussa ovat varsinkin Endla-Teatteri (www.endla.ee), joka sijaitsee keskusaukiolla, moderni ja vaikuttava Pärnun konserttitalo (pkm.concert.ee) osoitteessa Aidakatu 4, jossa toimii myös Pärnun kaupungin taidegalleria, sekä Uuden Taiteen Museo (Esplanadi 10).
Pärnun historiasta kiinnostuneille alueen nähtävyyksien kohokohtiin kuuluu Pärnun museo (www.pernau.ee) (Rüütli tn. 53), jonka pysyvä näyttely kertoo Pärnun alueen historiasta, kulttuurista, luonnosta, ja tarjolla on myös kahvila sekä taidekauppa muistoesineiden ostoa silmälläpitäen.
Perinteistä kiinnostuneille mielenkiintoinen käyntikohde on myös Pärnun edustalla oleva Kihnun saari (www.kihnu.ee), joka tarjoaa katsauksen perinteiseen elämään alueella. Kihnulaiset pukeutuvat mm. yleisesti saaren perinteisiin asuihin ja puhuvat omaa erikoista Eestin murrettaan, jota kutsutaan myös Kihnun kieleksi, ja saarella valmistetaan perinteisiä taitoja vaalien kauniita käsitöitä.