Viron Kuressaaren oopperajuhlat

Viron Kuressaaren oopperajuhlat on kesäinen oopperatapahtuma Viron Saarenmaan pääkaupungissa, sen tuhatvuotiaan linnan tiloissa.

Viron Kuressaaren oopperajuhlat on kesäinen oopperatapahtuma Viron Saarenmaan pääkaupungissa, sen tuhatvuotiaan linnan tiloissa.

Kuressaaren oopperakesä on järjestetty 1990-luvun alkupuolelta, ja se on kasvattanut suosiotaan varsinkin suomalaisten keskuudessa vuosi vuodelta.

Oopperapäivät käyttivätkin alunperin juuri suomalaista Savonlinnan oopperapäivien mallia esikuvanaan aloittaessaan toimintansa.

Mukana Kuressaaren oopperapäivien järjestelyissä on vuosien varrella ollut useita suomalaisia ooppera-legendoja, kuten Jaakko Ryhänen ja Jorma Hynninen.

Suosion kasvun myötä oopperapäivien laajuus on myös lisääntynyt, ja esimerkiksi vuoden 2009 oopperapäivien ohjelma kattoi kymmenen esityspäivää.

Tapahtuma järjestetään pääasiassa Kuressaaren etelälaidalla olevalla Kuressaaren Piispanlinnalla, joka on yksi merkittävimmistä keskiaikaisista linnoituksista Virossa, ja erittäin hyvässä kunnossa.

Osa tapahtuman tilaisuuksista järjestetään linnan ohella myös Kuressaaren kaupunginteatterissa, Valjalan kirkossa, Kohelkonnan kirkossa, Mustjalan kirkossa, ja Muhun kirkossa, joissa on erinomainen akustiikka esityksiä silmälläpitäen. Saarenmaan lukuisista kirkoista 12 itse asiassa on aktiivisessa konserttisalikäytössä.


Juhlien viralliset internet sivut löytyvät osoitteesta www.concert.ee, jota kautta löydät ajankohtaiset tiedot tapahtuman ajankohdasta ja ohjelmasta.