Viruhotelli Tallinna

Viruhotelli Tallinna on yksi suomalaisille tunnetuimmista maamerkeistä, joka nykyään kuuluu Sokos hotellit ketjuun.

Hotelli, joka oli kaupungin ensimmäinen pilvenpiirtäjä, avattiin vuonna 1972, ja se edustaa tuolle aikakaudelle yleistä rakennustyyliä alueella.

Hotellin imago on kuitenkin nuorentunut sen yhteydessä olevan modernin Viru Keskus kauppakeskuksen ansiosta, joka on saman rakennuksen yhteydessä.

Viru hotelli Tallinna

KUVA: Sokos Hotell Viru ja sen 22 kerrosta jotka pitävät sisällään 516 hotellihuonetta. Näkymä on hotellin edestä, Narva maantee kadulta. Hotellin ylimmistä kerroksista on upeat näkymät aina Baltian merelle saakka.

Viruhotelli vanhasta kaupungista

KUVA: Viru hotelli on aivan vanhan kaupungin vieressä, jonka liepeiltä kuva on otettu. Kuvassa myös hotellin vieressä oleva Tammsaare Park puisto.

Hotellin rakensi aikoinaan suomalainen rakennusyhtiö Intourist yritykselle, ja aikojen myötä hotellin hallinta on siirtynyt suomalaiselle Sokos ketjulle.

Hotellin sijainti on yksi parhaista kaupungissa, johtuen sen läheisyydestävanhaankaupunkiin, satamaan, ja parhaisiin ostosmahdollisuuksiin.

Hotelli tarjoaa palveluvalikoiman sekä liikematkalaisille että vapaa-ajan matkustajille, mukaanlukien tilavat hotellihuoneet, nykyaikaisen konferenssikeskuksen, valikoiman ravintoloita, kauneuskeskuksenpalvelut, sekä kolme saunaa.

Palveluista kannattaa huomata varsinkin Viru Ilukeskus (www.ilukeskus.ee), joka on Viron suurin kauneushoitola, ja jossa tarjolla on erittäin monipuolinen valikoima erilaisia kauneushoitoja, ja perushoitojen lisäksi myös uudempia “trendihoitoja”.

Kauneussalongit sijaitsevat hotellin ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa.

Huoneissa ja hotellin julkisilla alueilla voit käyttää internetiä langattomasti omalta tietokoneeltasi hotellin wifi verkon avulla.

Perustyyppi hotellin huoneille on ns. “Viru Class” huonetyyppi, joka tarjoaa mm. parkettilattiat, pastellisävyisen sisustuksen, puhelimen, maksuttoman langattoman Internet-yhteyden, television, minibaarin, hiustenkuivaimen, sekä kylvyn tai suihkun.

Hotellin 516:sta huoneesta 190 on ns. “Superior” huoneita, joissa on vakiovarustuksen lisäksi myöstallelokero, oma kahvinkeitin sekä aamutakit.

Lisäksi tarjolla on kolme sviittiä ja 25 de luxe huonetta, sekä Onni Oravan perhehuoneet, joissa lapsiperheitä varten on varattu tilavat perhehuoneet joissa on tarvittavat lisävarusteet.

Sokos Hotel Viru
Viru väljak 4
Tallinn 10111
www.viru.ee

Saunomisen ystävien kannattaa huomata että hotellin huoneista viidessätoista on oma sauna huoneen yhteydessä.


Hotellin kanssa rakennuksen jakava Viru Centre kauppakeskus (www.virukeskus.com) on puolestaan yksi kaupungin trendikkäimmistä ostos-ja vapaa-ajan keskuksista.