Volkstheater Wien

Volkstheater Wien on toinen merkittävistä teattereista kaupungissa Burgtheaterin ohella, ja tullut tunnetuksi varsinkin kevyemmästä ohjelmistostaan.

Volkstheater teatterin perustivat vuonna 1889 runoilija Ludwig Anzengruber sekä teollisuusmies Felix Fischer, luomaan täysin saksankielisen instituution Itävalta-Unkarin monikielisessä valtakunnassa, ja vastapainoksi yläluokkaisemmalle Burgtheaterintuotannolle.

Perustajien tarkoituksena oli populaari-näytelmien ohella tarjota myös klassikkoja ja modernimpia draamoja laajemmalle kansanosalle kuin aikaisemmin oli kaupungissa ollut tarjolla.

Volkstheater Vienna Austria

KUVA: Volkstheaterin julkisivua Bellariastrassen kulmalta, Wienin luonnonhistoriallisen museon takaa, kuvattuna.

Koska tavoitteena oli “kansan syvien rivien” saaminen teatterin tuotantoa katsomaan, teatteria varten rakennettiin erittäin iso auditoriumi, joka oli myös hetken isoin koko saksankielisen maailman alueella, jopa suurempi kuin Burgtheater.

Volkstheater – Wien
Neustiftgasse 1
Wien
www.volkstheater.at

Alunperin teatterissa oli 1,900 istuinpaikkaa, mutta toisen maailmansodan korjausten jälkeen teatteriin mahtuu enää 970 istuinkatsojaa, joka tekee siitä kuitenkin toiseksi suurimman teatteritilan Wienissä.


Volkstheater on ollut uskollinen populaari-teatteri juurilleen läpi vuosien, ja mm. tuottanut vuodesta 1954 suositun kiertueen “Volkstheater in den Außenbezirken” (“Kansanteatteri lähiöissä”), ja tarjonnut myös vuodesta 2005 kokeellisempaa teatteria pienemmissä tiloissa muualla kaupungissa.