Wall Street New York

Wall Street New York on yksi suurimmista ja kuuluisimmista finanssikeskuksista maailmassa, ja sen vaikutusvaltaa maailman finanssimarkkinoilla verrataan usein esimerkiksi Lontoon Cityn kaupunginosan vastaavaan.

Wall Street kadusta on tullut kielenkäytössä pitkälle myös synonyymi finanssi-ja pankkitoiminnalle, ja englanninkielessä viitataan usein “Wall Street” sanalla koko maan finanssi- ja pankki-alan toimintaan.

Rakennukset jotka ympäröivät historiallista Wall Street kadun vartta, luovat hienon kontrastin moderniin pilvenpiirtäjien muodostamaan alueeseen hieman kauempana.

Wall Street sign NYC

KUVA: Kuuluisa Wall Street kadun kyltti osoittamassa kadun alkupaikkaa. Kuva on otettu vaikuttavan Trinity Wall Street kirkon (www.trinitywallstreet.org) vierestä, joka on toinen merkittävä alemman Manhattanin alueen nähtävyys.

New York Stock Exchange building Wall Street

KUVA: Näkymä New Yorkin pörssin rakennukseen Federal Hall rakennuksen portailta, Broad ja Wall Street katujen kulmalta.

New York Stock Exchange sign NYC

KUVA: Lähikuva NYSE (New York Stock Exchange) pörssitalon sisäänkäyntiin Wall Streetin varrella.

George Washington statue in front of Federal Hal NYC

KUVA: Näkymä Federal Hall rakennukseen ja sen edustalla olevaan George Washingtonin patsaaseen, otettuna New Yorkin pörssitalon edustalta. Federal Hall on rakennus, jossa George Washington, Yhdysvaltain ensimmäinen presidentti, vannoi presidentinvalan huhtikuun 30, 1789, ja rakennus on myös paikka jossa Yhdysvaltain kansalaisoikeuksien julistus (Bill of Rights) sai lainvoiman.

Wall Street on kuuluisa myös useista legendaarisista ravintoloistaan, kuten Cipriani (www.cipriani.com). Alkuperäinen “Power Lunch” ravintola on kuitenkin Four Seasons ravintola keskikaupungilla (99 East 52nd Street, Park ja Lexington Avenue katujen välillä).


Jos hotellisi sijaitsee suositun keskikaupungin alueella, yksi parhaista tavoista päästä New Yorkin finanssikeskuksen ja Wall Streetin alueelle on käyttää kaupungin luotettavaa maanalaisen systeemiä.