Whistler laskettelu

Whistler laskettelukeskus sijaitsee Kanadan British Columbia provinssissa, Whistler Blackcomb vuorilla.

Hiihtokeskus koostuu itse asiassa kahdesta osiosta, Whistler ja Blackcomb vuorista, jotka yhdessä muodostavat Pohjois-Amerikan suurimman hiihtokeskuksen 33 km2 koollaan, joka on 54% suurempi kuin seuraavaksi suurin, Yhdysvaltain Vailin hiihtokeskus.

Vuorilla oleviin hiihtokeskuksiin pääsee suoraan Whistlerin lomakylästä laaksosta kahden gondolihissin avulla, ja toisaalta pääset vuorelta toiselle 1800 m korkeudessa olevan Peak 2 Peak Gondolihissin kautta.

Osioista Whistler vuoren hiihtokeskus sijaitsee 2182 metrin korkeudessa, ja sen rinteillä on korkeuseroa parhaimmillaan 1530 metriä.

Rinteiden ohella palveluihin Whistlerin vuorella kuuluu mm. neljä rinneravintolaa, ja hiihtokoulu.

Yhteensä laskettelukeskus tarjoaa yli 200 rinnettä, ja tarjolla on myös neljä Snow Park osiota Newschool freestyle laskettelijoiden ja lumilautailijoiden käyttöön.

Whistler Blackcomb hiihtokeskus sijaitsee noin 160 km pohjoiseen Vancouverin kaupungista, ja alueelle pääsee oman auton lisäksi myös bussikuljetuksella.

Whistlerin lomakylä tarjoaa hyvän valikoiman after ski viihdykkeitä, mukaanlukien yli 100 baaria, yöklubeja, ja noin 80 ravintolaa, sekä yli 200 erilaista kauppaa vaatekaupoista muistoesinemyymälöihin.


Voit tutustua alueeseen hiihtokeskuksen virallisten nettisivujen kautta, osoitteessa www.whistlerblackcomb.com.