Wien lentokenttä

Wien lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmin liikennöityjä lentoasemia maailmassa, jota käyttävät myös useat halpalentoyhtiöt kuten Air Berlin.

Lentokenttä on jaettu kahteen terminaaliin, joista terminaali 1:ssä toimivat varsinkin Itävallan kansallinen lentoyhtiö Austrian ja sen yhteistyö-lentoyhtiöt kuten vaikkapa Emirates ja Air Bulgaria.

Terminaali 1 tarjoaa hyvän valikoiman erilaisia palveluita, mukaanlukien kahviloita, panoramisin lentokenttänäkymin olevan usean ravintolan ravintola-aukion, valuutanvaihtopisteitä, lentomatkustamiseen liittyviä tuotteita myyviä kauppoja, muistotavarakauppoja (kuten Mostly Mozart), Duty Free myymälöitä (juuri ennen portteja), ja mm. parturin.

Alemmalla tasolla terminaali 1:stä on tarjolla on myös hyvä valikoima autovuokraamoja, ruokakauppa, ja McDonalds, joiden yhteydestä löytyy myös Left Luggage palvelu, johon voi jättää isommat laukut säilytykseen, jos lennon lähtöön on huomattavasti aikaa. Hyviä säilytyslokeroita tavaroiden säilytykseen löytyy tietysti myös isommilta junasemilta, kuten Westbahnhof ja Südbahnhof.

Wien lentoasema
Einfahrtsstrasse
Z1300, Schwechat
www.viennaairport.com

Terminaali 2 on suomalaisille usein tutumpi, johtuen siitä että sieltä käsin lentäviin lentoyhtiöihin kuuluvat Finnair (www.finnair.com) sekä suomalaisten parissa suosittu halpalentoyhtiö Air Baltic (www.airbaltic.com), ja tarjoaa pitkälti saman valikoiman palveluja kuin terminaali 1.


Pääset lentokentälle, joka sijaitsee noin 18 km keskustasta, usealla tavalla, mukaanlukien lentokenttäbussilla (www.postbus.at/en/Regions/Vienna_-_Lower_Austria_-_Burgenland/Airport_Bus/Vienna_AirportLines/), jolla on pysäkkejä Wienin keskustassa mm. Westbahnhof ja Südbahnhof rautatieasemilla, City Airport Train (CAT) junalla (www.cityairporttrain.com, Wien-Mitte asemalta), S-Bahn pikajuna-yhteydellä (S7 Wien-Mitte asemalta kohti Wolfstadtia), ja tietysti paikallisilla takseilla.