Wien ostokset

Katsaus parhaisiin Wien ostokset tekopaikkoihin ostoskatujen ja erilaisten kauppakeskusten suhteen.

Wien on monella tapaa maailmanluokan shoppailu metropoli, tarjoten yli 20 000 erilaista kauppaa, aina haute couture muodista uniikkeihin putiikkeihin ja katumuotiin.

Wien on myös huippualueita Euroopassa erilaisten antiikkien ostosten suhteen, ja tässä suhteessa parhainta ostos-aluetta ovat kadut Dorotheumin (www.dorotheum.at), Wienin parhaan huutokauppatalon, ympärillä.

Donauzentrum Vienna Austria

KUVA: Näkymä moderniin Donauzentrum (www.donauzentrum.at) kauppakeskukseen, joka on Wienin kaupungin isoin. Sen yhteydessä toimii vapaa-ajan palveluihin erikoistunut Donauplex, josta löytyy mm. ravintoloita, baareja, elokuvateattereita, sekä myös erilaisia kauppoja. Parhaiten pääset keskustasta Donauzentrumille U-Bahn metron U1-linjaa käyttämällä aina “Kagran” asemalle saakka, sillä kauppakeskus on aivan aseman vieressä (osoite: Wagramerstraße 81/2/3).

Mariahilferstrasse shopping street Vienna Austria

KUVA: Suosituin paikka ostosten tekoon on Euroopan pisin, noin kahden kilometrin pituinen kauppakatu Mariahilferstrasse (www.mariahilferstrasse.at), joka yhdistää Westbahnhof juna-aseman keskustaan. Kuva ostoskadun alkuun, ja vasemmassa reunassa oleva rakennus on yksi monista kauppakeskuksista kadun varrella, nimeltään “LaStafa”. (osoite: Mariahilfer Strasse 120)

GernGross CityCenter Vienna Austria

KUVA: Kuvassa Gerngross CityCenter (www.gerngross.at) kauppakeskus, joka on yksi isoimmista ostoskeskuksista Mariahilfer strassen varrella, ja tarjoaa kauppoja seitsemän kerroksen ja 30 000m2 myymälä pinta-alan voimin. (osoite: Mariahilfer Strasse 42–48)

Generali Center Mariahilferstrasse Vienna Austria

KUVA: Toinen merkittävä kauppakeskus Mariahilferstrassen varrella on Generali Center (www.generalicenter.at), joka tarjoaa yli 20 kaupan valikoiman useamman kerroksen alalla. (osoite: Mariahilferstrasse 77)

Millennium City shopping center Vienna Austria

KUVA: Wien ostokset suhteen Millennium City (www.millennium-city.at) kauppakeskus on yksi moderneimpia, ja tarjoaa upeissa futuristisissa puitteissa Tonavan rannalla kymmeniä kauppoja joilla on kokonaisuudessaan myymäläpinta-alaa 40 000m2. Parhaiten pääset kauppakeskukseen U-Bahn metrolla linjaa U6 käyttäen “Handelskai” asemalle saakka, jonka vierestä oheinen kuva on otettu. (osoite: Handelskai 94-96)

Kohlmarkt Vienna Austria

KUVA: Mariahilferstrassen ohella parhaat kauppakadut Wienissä ovat Hofburgin palatsin viereisessä osassa vanhaa kaupunkia, mukaanlukien kuvan Kohlmarkt katu, Graben katu, sekä aivan Stephansdom katedraalin vieressä oleva Kärntner strasse, joista kukin on kävelykatukäytössä.

Kaufhaus Steffl Vienna Austria

KUVA: Kärntner strasse kadulta löytyy myös kuvan Steffl kauppakeskus (www.kaufhaus-steffl.at), jonka suosittuihin palveluihin kuuluu sen Sky Bar-Cafe-Restaurant (www.skybar.at), rakennuksen ylimmässä kerroksessa huimin näkymin. “Steffl” sana kauppakeskuksen nimessä viittaa viereisen Stephansdom katedraalin torniin, josta paikalliset käyttävät lempinimeä “Steffl”. (osoite: (Kärntner strasse 19)

Ringstrassen Galerien Vienna Austria

KUVA: Ringstrassen-Galerien (www.ringstrassen-galerien.at) kauppakeskus aivan keskustassa on erikoistunut varsinkin luksustuotteisiin ja muotiin, joita on 59 erilaista, ja lisäksi tarjolla on myös 8 erilaista ravintolaa. (osoite: Käntner Ring 5-7)


Jos tarkoituksenasi on tutustua paikalliseen muotiin ja tuotteisiin, varsinkin vanhankaupungin Kärntner strasse-Graben-Kohlmarkt kadut (joita paikalliset kutsuvat “Kultainen U” nimellä katujen muodostaman kuvion perusteella) ovat hyviä Wienin muodin, Sacher-kakkujen, sekä Riedel ja Lobmeyr lasituotteiden löytämisen suhteen.