Wien

Katsaus suosittuihin Wien aiheisiin kuten nähtävyydet, Schönbrunnin Palatsi, Mariahilferstrasse ostoskatu, sekä Donauturm.

Wien on Itävallan, jonka nimi jo kertoo sen historiallisesta suuruudesta, pääkaupunki, ja yksi maan monipuolisimmista turismin kohteista.

Kaupunkikohteiden ohella maa, yhdessä naapurinsa Sveitsin kanssa, on Euroopan johtava talvilajien kohde, ja maan läpi kulkevat majesteetilliset alpit ovat täynnä toinen toistaan upeampia talviurheilukeskuksia ja idyllisiä kyliä.

Itävalta tarjoaa monta eri toisistaan poikkeavaa kulttuuria maan rajojen sisällä, sillä maan asukkaat ovat ylpeitä oman Bundeslandinsa, eli provinssinsa, erityispiirteistä.

Suosituimpiin suomalaisten matkailu-alueisiin Itävallan eri provinsseista kuuluvat varsinkin Wien, Salzburg, ja Tiroli, mutta myös alueet kuten Kärnten ja Steiermark ovat tulleet suomalaisten parissa tunnetuiksi.

Matkailua Wieniin on lisännyt varsinkin halpojen lentojen Itävaltaan tuleminen arkipäiväksi suomalaisessa matkailussa, ja Wieniin halpalentoyhtiöistä pääsee mm. Air Balticilla (airbaltic.com) ja Air Berlinillä (www.airberlin.com).


VIDEO: Deutsche Welle kanavan Wienin esittely, joka vierailee mm. Wienin oopperatalolla, espanjalaisessa ratsastuskoulussa, sekä modernissa osassa kaupunkia.

Wienin nähtävyydet

Wienin nähtävyydet parhaimmistoon kuuluvat Hofburg, Belvedere, ja Schönbrunn palatsit, Luonnonhistoriallinen ja Taidehistoriallinen-museo, Stephensdom, Wiener Riesenrad maailmanpyörä, sekä Mariahilferstrasse.

Wienin nähtävyydet

Halvat lennot Wieniin

Halvat lennot Wieniin tarjoaa halpalentoyhtiöistä muun muassa Air Berlin ja Air Baltic.

Halvat lennot Wieniin

Wien Itävalta

Wien Itävalta on kaupunki joka tarjoaa yhden monipuolisimmista kaupunkikokemuksista Euroopassa, upeita palatseja, kulttuuria, moderneja shoppailumahdollisuuksia, ja ainutlaatuisia ravintolanautintoja.

Wien Itävalta

Wienin taidehistoriallinen museo

Wienin taidehistoriallinen museo, vastapäätä Luonnonhistoriallista museota, tarjoaa yhden upeimmista taidekokoelmista Euroopassa, palatsimaisessa Gottfried Semperin suunnittelemassa rakennuksessa.

Wienin taidehistoriallinen museo

Wienin luonnonhistoriallinen museo

Wienin luonnonhistoriallinen museo sijaitsee upeassa palatsimaisessa rakennuksessa aivan Wienin museokorttelin (www.mqw.at) ja Wienin taidemuseon (www.khm.at) vieressä.

Wienin luonnonhistoriallinen museo

Karlskirche Wien

Karlskirche Wien on yksi tärkeimmistä ja kauneimmista barokkityylin kirkkorakennuksista Alppien pohjoispuolella.

Karlskirche Wien

Donauturm Wien

Donauturm Wien on näköalatorni ja toiseksi korkein rakennus Itävallassa, modernissa Donau City kaupunginosassa.

Donauturm Wien

Mariahilferstrasse ostoskatu Wien

Mariahilferstrasse ostoskatu Wien on Euroopan pisin noin kahden kilometrin pituudellaan, yhdistäen Westbahnhof rautatieaseman kaupungin keskustaan.

Mariahilferstrasse ostoskatu Wien

Wiener Riesenrad maailmanpyörä

Wiener Riesenrad maailmanpyörä ja sitä ympäröivä Prater huvipuisto ja puisto ovat suosittu turistinähtävyys ja vapaa-ajanviettopaikka Wienissä.

Wiener Riesenrad maailmanpyörä

Stephansdom katedraali Wien

Stephansdom katedraali Wien on monivärisen tiilikattonsa ja gotiikan tyylisen “Steffl” torninsa ansiosta yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

Stephansdom katedraali Wien

Belvederen palatsi Wien

Belvederen palatsi Wien valmistui vuonna 1725 Itävallan kansallissankarin Savoyn Prinssi Eugenin kesä-asunnoksi.

Belvederen palatsi Wien

Itävallan parlamenttitalo Wien

Itävallan parlamenttitalo Wien on yksi vaikuttavimmista rakennuksista maan pääkaupungin keskustassa, ja tehty uusklassiseen antiikin Kreikan tyyliin, sisältäen Itävallan parlamentin istuntotilat.

Itävallan parlamenttitalo Wien

Hofburgin palatsi Wien

Majesteetillinen Hofburgin palatsi Wien on symboli Itävallan historialliselle voimalle ja rikkaudelle.

Hofburgin palatsi Wien

Air Baltic Wien

Air Baltic Wien lennot ovat yksi suosituimmista tavoista päästä Suomesta Itävallan pääkaupunkiin.

Air Baltic Wien

Schönbrunnin palatsi Wien

Schönbrunnin palatsi Wien rakennustyöt aloitettiin keisari Leopold I:sen toimesta vuonna 1695, ja sen puistomainen puutarha-alue sisältää mm. eläintarhan.

Schönbrunnin palatsi Wien

Wienin joulumarkkinat

Suurimmat Wienin joulumarkkinat eli Wien Christkindlmarkt pidetään marraskuun lopusta joulupäivään kaupungin raatihuoneen torilla.

Wienin joulumarkkinat

Wienin uudenvuoden konsertti

Wienin uudenvuoden konsertti on yksi maailman televisioiduimpia konsertteja, ja lähetetään yli 50 maahan.

Wienin uudenvuoden konsertti

Wien lentokenttä

Wien lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmin liikennöityjä lentoasemia maailmassa, jota käyttävät myös useat halpalentoyhtiöt kuten Air Berlin.

Wien lentokenttä

Wienin filharmonikot

Wienin filharmonikot on yksi kuuluisimmista filharmonioista Euroopassa, ja tarjoaa kunakin uutena vuotena kuuluisan uuden vuoden konsertin, joka televisioidaan ympäri maailman.

Wienin filharmonikot

Wien sää

Katsaus Wien sää profiiliin ja parhaisiin nettilähteisiin kaupungin sääennusteiden suhteen.

Wien sää

Volkstheater Wien

Volkstheater Wien on toinen merkittävistä teattereista kaupungissa Burgtheaterin ohella, ja tullut tunnetuksi varsinkin kevyemmästä ohjelmistostaan.

Volkstheater Wien

Burgtheater Wien

Burgtheater Wien on Itävallan kansallisteatteri ja yksi maailman tärkeimmistä saksankielisistä teattereista maailmassa.

Burgtheater Wien

Wien ostokset

Katsaus parhaisiin Wien ostokset tekopaikkoihin ostoskatujen ja erilaisten kauppakeskusten suhteen.

Wien ostokset

Palais Trautson Wien

Palais Trautson Wien on yksi tärkeimpiä barokkirakennuksia kaupungissa, ja myös kenties kaunein sen historiallisista yksityisresidensseistä.

Palais Trautson Wien

Albertina Wien

Albertina Wien museo sisältää yhden maailman tärkeimmistä grafiikan kokoelmista noin 65,000 piirustuksen ja 1 miljoonan alkuperäis-grafiikan kokoelman voimin.

Albertina Wien

Michaelerkirche Wien

Michaelerkirche Wien, joka on omistettu arkkienkeli Mikaelille, on yksi harvoista jäljelläolevista Romaanisen tyylisuunnan kirkoista kaupungissa, jota tosin on jälleenrakennettu vuosisatojen kuluessa.

Michaelerkirche Wien

Peterskirche Wien

Peterskirche Wien on vuodelta 1733 peräisin oleva barokkikirkko, joka on nykyisin Dan Brownin Da Vinci -koodista tutun Opus Dein pääkirkko Wienissä.

Peterskirche Wien

Wienin espanjalainen ratsastuskoulu

Wienin espanjalainen ratsastuskoulu sijaitsee Burghofin palatsin “talviratsastuskoulu” rakennuksessa, jonka on suunnitellut Joseph Fischer von Erlach ja joka valmistui vuonna 1735.

Wienin espanjalainen ratsastuskoulu

Museumsquartier Wien

Museumsquartier Wien on museokortteli aivan Wienin keskustassa, jossa on 60,000 m2 alueella tarjolla lähinnä modernia ja nykytaidetta eri muodoissaan.

Museumsquartier Wien

Wienin yliopisto

Wienin yliopisto on vanhin saksankielisen maailman yliopistoista, ja sen päärakennus on Heinrich von Ferstelin suunnittelema, sijaiten Ringstrassella, kaupungin keskustassa.

Wienin yliopisto

Votivkirche Wien

Votivkirche Wien on yksi tärkeimmistä uusgotiikan tyylisuunnan rakennuksista maailmassa, joka mahtavuudessaan kilpailee tunnetumman Wienin Stephansdom katedraalin kanssa.

Votivkirche Wien

Wienin raatihuone

Wienin raatihuone vuodelta 1883 on yksi vaikuttavimmista uusgotiikan tyylisuunnan rakennuksista Euroopassa, ja toimii Wienin kaupunginjohtajan ja kaupungin valtuuston toimipaikkana.

Wienin raatihuone

Wienin valtion ooppera

Wienin valtion ooppera on kenties tunnetuin Euroopan oopperoista, ja toimii upeassa Hovin Ooppera Teatteri rakennuksessa (vuodelta 1869) elegantin Ringstrasse kadun varrella.

Wienin valtion ooppera

Musikverein Wien

Musikverein Wien konserttitalo on maailmankuulun Wienin filharmonikkojen kotisali, ja joka uusi vuosi maailma pysähtyy kuuntelemaan uuden vuoden konserttia, joka lähetetään täältä.

Musikverein Wien

Perhostalo ja palmutalo Wien

Perhostalo ja palmutalo Wien ovat osa Hofburgin palatsin Burggarten puistoa, tarjoten ravintolan, perhospuutarhan, ja puiston leppoisaa iltapäivää varten aivan kaupungin keskustassa.

Perhostalo ja palmutalo Wien

Autonvuokraus Wien

Resursseja ja työkaluja autonvuokraus Wien tekemiseen ja parhaiden hintojen löytämiseen internetin avulla.

Autonvuokraus Wien

Millennium City kauppakeskus Wien

Millennium City kauppakeskus Wien on yksi kaupungin moderneimmista ostoskeskuksista, sijaiten upealla paikalla Tonavan rannalla. Kauppakeskuksen kohokohta on sen keskeltä kohoava Millennium Tower.


Millennium City kauppakeskus Wien