Wiener Riesenrad maailmanpyörä

Wiener Riesenrad maailmanpyörä ja sitä ympäröivä Prater huvipuisto ja puisto ovat suosittu turistinähtävyys ja vapaa-ajanviettopaikka Wienissä.

Alue jolla Prater huvipuisto sijaitsee oli vuoteen 1766 imperiaalista metsästysmaata, mutta keisari Joseph II avasi puiston kansalle, josta saakka paikka on ollut wieniläisten suosittua vapaa-ajanviettopaikkaa.

Ennenkuin maailmanpyörä pystytettiin vuonna 1897, alueelle oli jo tullut useita ravintoloita, kahviloita, ja kuuluisa kiinalainen karuselli vuodelta 1840.

Wiener Riesenrad Ferris Wheel Vienna Austria

KUVA: Wiener Riesenrad kuvattuna huvipuistoa ympäröivältä Volksprater puistolta, joka on suosittua vapaa-ajan viettopaikkaa läpi viikon paikallisille.

Prater amusement park Dizzy Mouse Vienna Austria

KUVA: Maailmanpyörän ympäriltä löytyy kokonainen huvipuisto, Prater, jossa on mm. kuvan Dizzy Mouse vuoristorata, vesivuoristorata, hevosajelu lapsille, ja karuselleja.

Liliputbahn Prater amusement park Vienna Austria

KUVA: Alueella on kaksi tapaa liikkua minijunalla, kuvan pyörillä kulkeva kiertoajelu turistijuna, sekä minirataa pitkin kulkeva Liliputbahn, joka kulkee maailmanpyörän ja Prater stadiumin (Ernst Happel Stadium) väliä.

Wiener Riesenrad Vienna Austria

KUVA: Riesenrad maailmanpyörä on ollut yksi tärkeimmistä Wienin kaupungin symboleista valmistumisestaan vuonna 1897 saakka.


VIDEO: Maailmanpyörän esittely In Your Pocket matkaoppaan toimesta.

Maailmanpyörän rakensi englantilainen Walter B. Basset, ja se kohoaa parhaimmillaan 64,75 metrin korkeuteen, tarjoten panoramiset näkymät koko Wienin kaupungin yli.

Wiener Riesenrad
Riesenradplatz 1
1022 Wien
www.wienerriesenrad.com

Maailmanpyörän vierellä oleva aukio on Riesenradplatz (www.riesenradplatz.at), joka tarjoaa lisäviihdytyksiä, Eisvogel ravintolan, ja Waggon 31 tapahtumatilan.


Voit tutustua huvipuistoalueeseen kokonaisuudessaan paikan virallisten nettisivujen avulla, osoitteessa www.prater.at.