Wienin luonnonhistoriallinen museo

Wienin Luonnonhistoriallinen museo sijaitsee upeassa palatsimaisessa rakennuksessa aivan Wienin museokorttelin (www.mqw.at) ja Wienin taidemuseon (www.khm.at) vieressä.

Rakennus, joka sijaitsee Maria-Theresia aukiolla, valmistui vuonna 1881, Gottfried Semperin ulkoelementtien suunnitelman ja Karl von Hasenauerin sisätilojen designin perusteella.

Museo on jaoteltu siten, että sen kahdeksan osastoa esittävät ainutlaatuisella tavalla kasvien ja eläimistön kirjon.

Natural History Museum Vienna Austria

KUVA: Näkymä luonnonhistorialliseen museoon sen edustalla olevalta Maria Theresia aukiolta.

Vienna Natural History Museum statue

KUVA: Museorakennuksen edustan aukio sisältää useita patsaita, kuten kuvan hevosen kesyttäjä patsas, ja muodollisen puutarhan suihkulähteineen.

Natural History Museum in Vienna entrance elephant statue

KUVA: Museon sisäänkäynti. Koska museota vastapäätä oleva taidehistoriallisen museon rakennus on lähes identtinen, erotat kumpi on kumpi siitä, että luonnonhistoriallisella museolla on edustallaan yksi maailman kuvatuimmista norsupatsaista.

Naturhistorisches Museum Wien
Burgring 7
1010 Wien
www.nhm-wien.ac.at

Museon, joka avattiin ensi kertaa yleisölle vuonna 1889, suosituimpiin osiin kuuluvat varsinkin sen esihistorialliset ja antropologiset näyttelyt sekä maailmankuulu meteroriitti-kokoelma museon toisessa kerroksessa.

Tarjolla on myös historiallisten esi-isiemme käyttöesineiden ja taide-esineiden näyttely, johon kuuluu “Venus von Willendorf”, hedelmällisyys-ikoni 14:sta vuosituhannelta e.kr.