Wienin taidehistoriallinen museo

Wienin taidehistoriallinen museo, vastapäätä luonnonhistoriallista museota, tarjoaa yhden upeimmista taidekokoelmista Euroopassa, palatsimaisessa Gottfried Semperin suunnittelemassa rakennuksessa vuodelta 1881.

Museo sijaitsee Maria-Teresia aukiolla, ja vastapäisen luonnonhistoriallisen museon lisäksi vieressä ovat kaupungin tärkeimmistä museoista modernin taiteen museot MUMOK (mumok.at), Leopold museo (leopoldmuseum.org), ja Wien Kunsthalle (kunsthallewien.at), Museokorttelissa (mqw.at).

Wienin taidemuseo omistaa yhden maailman tärkeimmistä maalaustaidekokoelmista, ja rikkaan kokoelman veistoksia ja muuta taidetta.

Museum of Art History Vienna Austria

KUVA: Näkymä taidehistorialliseen museoon, edustan puistomaisen puutarha-alueen Hofburgin palatsin puoleiselta sivulta.

Maria Theresia Square Vienna Austria

KUVA: Museon edustalta löytyy yksi kaupungin kuuluisimmista monumenteista, jonka päähahmo on Pyhän Saksalais-Roomalaisen Keisarikunnan hallitsija Maria Teresia.

Kuuluisin teos museon kokoelmassa on Benvenuto Cellinin “Salzfass”, 1500-luvun puolestavälistä.

Kunsthistorisches Museum Wien
Maria Theresien-Platz
1010 Wien
www.khm.at

Muihin taidemuseon kokoelman kohokohtiin kuuluvat sen Egyptiläinen kokoelma, johon kuuluu mm. useita muumioita, sekä antiikin maailman kokoelma, jossa on taidetta antiikin Kreikasta ja Roomasta, Etruskien maailmasta, sekä varhaiskristillistä taidetta.


Taiteen ystävät arvostavat yli neljän kilometrin pituista taidekavalkadia museon käytäviä pitkin, jossa eteen tulee virtana sellaisten mestareiden kuin Titian, Tintoretto, Caravaggio, Raphael, Velasquez, Rubens, Rembrant, van Dyck, ja Pieter Breughelin teoksia.