Williamsburgin nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain Virginian osavaltion Williamsburgin kaupungin nähtävyyksiin, mukaanlukien Water Country USA, Colonial Williamsburg ulkoilmamuseo, sekä Busch Gardens huvipuisto.

Williamsburg, yhdessä läheisten Jamestownin ja Yorktownin kanssa, on täynnä mielenkiintoista amerikkalaista historiaa.

Williamsburg Yhdysvallat.

Käyntikokemukseen alueella kuuluu tässä suhteessa kaikkea aina uudelleenrakennetusta Jamestownin siirtokunnasta käsintehtyihin Williamsburgin koloniaalisen ajan pukuihin ja Yorktownin taistelukentän suojeltuihin osiin.

Historiallisten nähtävyyksien ohella alueella on paljon muutakin tekemistä ja kokemista, kuten upeat kesäiset risteily James-jokea pitkin sekä aurinkoisista päivistä nauttiminen Water Country USA vesipuistossa.

1) Colonial Williamsburg ulkoilmamuseo

Paras tapa aloittaa kiertokäynti Colonial Williamsburg ulkoilmamuseoon on sen vierailijakeskus.

Vierailijakeskuksen aluetta esittelevä filmi ja tarjolla oleva paikkaan perehdyttämiskävely auttavat sinua löytämään mielenkiintoisemmat vierailupaikat nopeasti.

Kokonaisuuteen kuuluu paljon nähtävää ja koettavaa, mukaanlukien historiallisia rakennuksia, upeita puutarhoja, krouveja, kauppoja, sekä historiallisia esityksiä.

Siten Colonial Williamsburgin kiertämiseen onkin hyvä varata koko päivä.

Sinällään tämä historiallinen ulkoilmamuseo on erittäin hyvin organisoitu, tehden alueella patikoinnista miellyttävän kokemuksen.

Iltaisin Colonial Williamsburgissa järjestetään erilaisia teemallisia tapahtumia, joita kannattaa pitää silmällä käyntisi aikana. Huomaa, että kesäkuukausien ajan ulkoilmamuseo on avoinna myöhempään kuin talvikautena.

2) DeWitt Wallace taideteollisuusmuseo (DeWitt Wallace Decorative Arts Museum)

DeWitt Wallace taideteollisuusmuseo, joka valmistui vuonna 1985 maailmankuulun arkkitehti I.M. Pein suunnitelmista, sisältää yhden maailman suurimmista kokoelmista historiallisia amerikkalaisia ja brittiläisiä huonekaluja.

Museon kokoelmiin kuuluu myös brittiläisen keramiikan kokonaisuus, joka on suurin lajissaan Britannian ulkopuolella.

Yhteensä museolla on pysyvissä näyttelyissään esillä yli 8000 taideteollisuuden esinettä vuosilta 1600-1830, 11 gallerian puitteissa.

DeWitt Wallace taideteollisuusmuseon toimintaan kuuluvat lisäksi vaihtuvat näyttelyt, sisäpiha, kahvila, ja muistoesinemyymälä.

3) Abby Aldrich Rockefeller kansantaidekeskus (Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Center)

Abby Aldrich Rockefeller kansantaidekeskus, joka oli avautuessaan ensimmäinen Yhdysvalloissa paikalliselle kansantaiteelle omistettu museo, sijaitsee England Street kadun varrella, vastapäätä Williamsburg Lodge hotellia.

Museo pitää sisällään monipuolisesti erilaista kansantaidetta aina kaavaimella tehdyistä päiväpeitteistä maalauksiin ja veistosteoksiin saakka.

Paikka kronikoi amerikkalaista arkielämää, sillä suuri osa esineistöstä oli aikanaan toiminnallista ja päivittäisessä käytössä.

4) Ghosts of Williamsburg Candlelight Tour kiertokävelyt

Ghosts of Williamsburg Candlelight Tour kiertokävely on ainutlaatuinen, informatiivinen, ja hauska kokemus, joka perustuu L.B. Taylorin kirjaan “The Ghosts of Williamsburg”.

Tarinankerronnan muodossa oleva kävelykierros tapahtuu oppaan johdolla, hänen kuljettaessaan ryhmää Colonial Williamsburgin historiallisen alueen läpi kynttilänvalossa, jakaen samalla aavemaisia ja hauskoja kansantarinoita tästä erittäin vanhasta kaupungista.

Vuosittain noin 85 000 turistia osallistuu tälle kiertokävelylle, joten sinun kannattaa varata liput kokemukseen hyvissä ajoin.

5) Jamestownin siirtokunta

Jamestownin siirtokunta on nähtävyytenä paikka, jonne Amerikan ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat vuonna 1610.

Paikan päällä voi nähdä luonnollista kokoa olevat kopiot niistä kolmesta laivasta ja linnoituksesta, joita nämä uudisasukkaat käyttivät.

Lisäksi alueelta löytyy aitoihin periodiasuihin pukeutuneita historioitsijoita, jotka mielellään vastaavat kaikkiin kysymyksiisi siirtokunnan elämästä ja aikakaudesta.

Voit vierailla myös paikan sisätilagalleriassa, jossa näytillä on 30 minuutin pituinen dokumentaarifilmi ja näyttely, dokumentoiden englantilaisten uudisasukkaiden, Powhatan intiaanien, sekä afrikkalaisten orjien elämää siirtokunnassa.

6) Busch Gardens Williamsburg huvipuisto

Busch Gardensin koko perheen huvipuisto tarjoaa jännittäviä Euroopan ja Kanadan inspiroimia huvipuistolaitteita ja teemakyliä.

Voit esimerkiksi kiertää ranskalaisen Aquitainen kaupungin ja englantilaisen Banbury Cross kylän teemaiset alueet, kuin myös käydä paijaamassa aitoja Clydesdale-hevosia Skotlannin Heatherdownsin teemaan rakennetussa osiossa.

Huvipuistolaitteiden suhteen puiston parhaimmistoon lukeutuvat Loch Ness Monster silmukkavuoristorata sekä pelottava 62-metrinen Griffon pudotus, joka antaa äärimmäisen adrenaalin täytteisen kokemuksen.

Alueella järjestetään vuoden mittaan useita tapahtumia, kuuluisimpina jokakeväinen The Busch Gardens Food & Wine Festival (ruoka- & viinifestivaali), syksyinen Howl-O-Scream, ja Christmas Town talvilomien aikaan, jolloin puisto koristellaan samalla yli kahdeksalla miljoonalla jouluvalolla (tehden paikasta Pohjois-Amerikan suurimman valoesityksen).

7) The College of William and Mary

William & Mary College Williamsburg Yhdysvallat.

The College of William and Mary on Amerikan toiseksi vanhin yliopisto (perustettu vuonna 1693), sisältäen alueen täynnä elävää historiaa.

Helpoin tapa toteuttaa kiertokäynti yliopiston kampukselle on hankkia paikan päältä tai yliopiston nettisivuilta kartan, joka antaa ohjeet omatoimisen kierroksen tekemiseen.

The College of William and Maryn opiskelijat ovat kuuluisia fiksuudestaan, mutta myös ystävällisiä ja auttavaisia, joten saat myös heiltä opastusta eteenpäin sitä tarvittaessa.

Yliopiston kampusella järjestetään jatkuvasti erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia, joiden yhteyteen voit kohdistaa käyntisi paikan päällä.

8) Waller Mill Park

Waller Mill Park, joka on 1094-hehtaarin kokoinen puisto 145-hehtaarin kokoisella tekojärvellä, toimii suosittuna Williamsburgin vapaa-ajan viettopaikkana.

Puisto on suosittua aluetta niin paikallisille kuin turisteillekin tulla esimerkiksi kalastamaan, veneilemään tekojärvellä, tai piknik-lounaalle.

Alueelta löytyy patikkapolkuja ja päällystettyjä pyöräilyreittejä sekä Waller Mill Dog Park -koirapuisto.

Voit vuokrata Waller Mill Parkista polkuveneen ja kajakkeja, mitkä yhdessä piknik-varusteiden kanssa tekee vierailusta puistoon ikimuistoisen päivän.

9) Go Ape Treetop Adventure Course

Go Ape Treetop Adventure Course on vuodesta 2012 avoinna ollut ilma-seikkailurata, joka antaa sinulle mahdollisuuden löytää sisäisen apinasi.

Ennen kuin pääset seikkailemaan pitkin ilmarataa, paikan henkilökunta varustaa sinut valjailla, sulkurenkailla, ja koulutuksella siitä, kuinka turvallisesti käyttää varusteita.

Ilmarataan kuuluu mukaan tikapuita, kävelyväyliä, siltoja, ja tunneleita, kuin myös yksi osavaltion parhaista zipline-vaijeriliuku.

10) Water Country USA vesipuisto

Water Country USA vesipuisto tuo hyvän vaihtelun Williamsburgin muutoin historiaa täynnä olevaan nähtävyyksien katseluun, varsinkin kuumina kesäpäivinä.


Suosittuja kohokohtia vesipuistossa ovat mm. kiemurteleva Jet Scream vesiliukumäki, Hubba Bubba Highway vesikelluntarata, sekä pienemmille lapsille suunnattu Kritter Korral.näy