Yhdysvallat ilmasto

Yhdysvallat ilmasto on suosiollisin maahan matkustamiseen kesäkaudella, aina Memorial Day pyhäpäivästä (viimeinen maanantai toukokuussa) Labor Day (syyskuun ensimmäinen maanantai) juhlaan saakka.

Koska USA on maana niin iso, alueelta löytyy valtavia alueellisia eroja sen suhteen, mikä on paras aika matkustaa maahan.

Esimerkiksi heinäkuu on paras aika matkustaa tyynen valtameren osavaltioihin, kuten Washington ja Oregon, mutta monet eteläisistä osavaltiosta, kuten Arizona, voivat olla liiankin lämpimiä tähän vuodenaikaan.

Siten kannattaa tarkastaa juuri kohdekaupunkisi ilmasto-olot miettimällesi matkustusajankohdalle. Tällaisia tietoja historiallisista kuukausilämpötiloista on tarjolla internetissä esimerkiksi weather.msn.com palvelusta.

Maan alueella on useita erikoisilmaston alueita, kuten Kalliovuorten alue, jonka alueelle kevät saapuu usein vasta toukokuussa, tai Washingtonin osavaltio, joka on erittäin sateinen varsinkin keväisin.

Talvi (varsinkin periodi joulukuun puolestavälistä huhtikuuhun) on puolestaan matkustamisen sesonkiaikaa maan talvilomakohteille.


Kuuluisiin talvilomakohteisiin kuuluvat varsinkin Coloradon osavaltiossa Vail, Aspen, Telluride, Breckenridge, ja Steamboat Springs, Jackson Hole Wyomingissa, Big Sky Montanassa, Lake Tahoe Kaliforniassa, ja Sun Valley Idahossa.