Yhdysvaltain neitsytsaarten parhaat nähtävyydet

Katsaus Yhdysvaltain neitsytsaarten parhaisiin nähtävyyksiin, mukaanlukien Cruzan Rum Distillery, Coral World Ocean Park, sekä Buck Island Reef National Park.

Neitsytsaarten nähtävyyslistan suosituimpia kohteita ovat, ansaitusti, alueen rannat sekä mahdollisuudet aktiviteetteihin vesillä.

Saarten rannat kuuluvat maailman parhaimpiin, tarjoten vailla vertaansa olevia tilaisuuksia esimerkiksi snorkaukseen, sukeltamiseen, kajakkimelontaan, purjelautailuun, sekä melontalautailuun paikoissa kuten Magen’s Bay, Trunk Bay, ja Buck Island.

Mutta löydät turistina Neitsytsaarille paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin alueen rannat ja vesiurheiluvaihtoehdot.

Kohokohtiin saarilla lukeutuvat seudun historiallisesta perinnöstä kertovat kohteet, kuten Annaberg Plantation (plantaasitila St. Johnissa) tai St. George Village Botanical Garden (kasvitieteelliset puutarhat St. Croixissa).

Annabergin plantaasitilalla voit nähdä, kuinka orjat elivät aikoinaan sokerin valmistuksen maatilalla, ja kasvitieteelliset puutarhat puolestaan esittelevät sitä, miten paikallisia kasveja on hyödynnetty ruoanlaitossa ja lääketieteellisiin tarkoituksiin vuosisatojen varrella.

Jos etsit seikkailullisempaa tekemistä lomallesi, sinun kannattaa suunnata Tree Limin’ Extreme Zipline -keskukseen St. Thomasilla, jossa pääset laskemaan zip-köysirataa puidenlatvoja pitkin näkymin Magen’s Baylle.

Vähemmän seikkailullinen – mutta yhtä hienoilla näkymillä varustettu – aktiiviloman kohde on Mahogany Run Golf Course -golfkeskus.

Päästäksesi lähemmäs saarten upeaa luontoa, voit tutustua siihen lukuisten erilaisten kävelypolkujen avulla, joita kulkee ristiin rastiin St. Johnin Virgin Islands National Park -kansallispuistossa.

Nämä kävelypolut ovat täydellisiä kohteita luontokävelystä pitäville, lintujen bongausta harrastaville, sekä jopa amatööri-arkeologeille, sillä osan poluista varrelta löytyy esihistoriallisia kalliopiirroksia.

Lisäksi voit oppia lisää Neitsytsaarten merellisistä eläimistä St. Thomasin Coral World -keskuksessa, joka sisältää vedenalaisen observatorion, keihäsrauskujen syöttämistapahtumia, hai-altaan, sekä vedenalaisen huvipuistolaitteen.

1) Mahogany Run Golf Course

Mahogany Run, St. Thomasin ainoa golf-rata, tarjoaa haastavaa ja monipuolista maastoa edustavan väylän sekä aloittelijoille että ammattilaisille.

Rannikkolaakson puitteisiin luotu, par-70, 18-reikäinen golf-rata on
Tom Fazion suunnittelema kokonaisuus, jota ovat vuosien varrella käyneet pelaamassa esimerkiksi Tiger Woods ja Bill Clinton.

Kaikkein kuuluisimmat osiot Mahogany Run golf-rataa ovat sen 13., 14., ja 15. reiät, jotka tunnetaan yhteisnimellä “Devil’s Triangle” (suomeksi “Paholaisen kolmio”) ja jossa Karibianmeri erottaa viheriön ja tiiauspaikan toisistaan.

Golf-rata on tyypiltään julkinen, ja sen budjetille ystävälliset pelimaksuihin kuuluu mukaan golfkärryn vuokraus.

Mahogany Run sisältää myös driving range – lyöntiharjoittelualueen, kaksi puttausviheriötä, hyvin varustellun golf-varustemyymälän, ammattilaismaista golf-opetusta sitä haluaville, sekä Mahogany Grille ravintolan.

2) Cruzan Rum Distillery

Cruzan Rum Distillery on tunnettu paikallinen rommitislaamo, joka on ollut saman perheen hallussa seitsemän sukupolven ajan ja jonka tiloihin pääsee tutustumaan opastettujen kiertokäyntien avulla.

Rommi on Neitsytsaarten kansallisjuoma, ja sen tuottaminen on yksi alueen tärkeistä teollisen toiminnan sektoreista.

90% tämän tuotantolaitoksen tiloissa pullotetuista rommeista kuljetetaan Yhdysvaltoihin, jossa ne myydään eri nimien alla asiakkaille.

Valkoisen ja kultaisen rommin lajikkeiden ohella paikka tuottaa myös mm. kookoksella, banaanilla, ja sitruunalla maustettuja rommeja.

Cruzan Rum Distilleryn kuuluisin tuote on sen huippulaatuinen Single Barrel Estate Rum, jota arvostetaan yhdeksi koko maailman parhaista rommeista.

Kiertokäynnit kulminoituvat erilaisten rommien ja sekoitettujen drinkkien maisteluun.

3) Annaberg Plantation

Annabergin plantaasi on tanskalainen siirtomaa-ajan plantaasi, joka rakennettiin vuonna 1721 ja joka tuotti sokeria, rommia, sekä melassia.

Nykyään plantaasi toimii museona, jossa voit oppia lisää kaikista plantaasi-elämän vaiheista sekä sokerintuotannosta.

Pääset Annabergin plantaasilla kiertämään vanhoja orjien elintiloja, tehdasta, sekä tuulimyllyä seuraamalla vierailijoita varten merkittyä historiallista kävelypolkua.

Plantaasi, jolta on mahtavat näkymät merelle ja muille lähisaarille, sijaitsee lähellä Leinster Bayta, koillis-puolella saarta.

Kohteeseen on pääsymaksu, ja paikalla on usein kansallispuiston henkilökuntaa tarjoamassa vierailijoille lisätietoa plantaasin ja seudun taustoista.

Sen jälkeen kun olet tutustunut plantaasista jäljellä oleviin raunioihin, sinun kannattaa tehdä kävelyretki leinster Bay -kävelypolkua pitkin, joka kuuluu näköaloiltaan koko saaren hienoimpiin.

4) Coral World Ocean Park

Coral World Ocean Park on pieni, mutta jännittävä meriakvaario Coki Beachin vierellä, ja yksi koko St. Thomasin suosituimmista nähtävyyksistä.

Meriakvaarioon kuuluu jättimäisen kokoinen pyöreä observaatiorakenne yli 20:llä tarkkailupisteellä, josta voit nähdä korallien eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössään.

Jos haluat tutustua vedenalaiseen koralliriuttaan lähempää, voit tehdä niin ilman raskaita laitesukellusvälineitä osana keskuksen Sea Trek ja SNUBA -ohjelmia.

Perhelomailijoiden suosikki-osioita Coral World Ocean Parkissa ovat etenkin hai-allas, merileijonat, kilpikonna-allas, sekä kosketus-allas, jossa pääsee koskemaan meritähtiä ja keihäsrauskuja.

Coral Worldiin kuuluu kaiken muun ohella lisäksi maa-eläimiä.

Iguana Alleyssä voit nähdä esimerkiksi pelottavan näköisiä mutta harmittomia iguaaneja, Nature Trailin puitteissa saarille ominaisia ankkoja, kilpikonnia, ja papukaijoja, sekä Lorikeet Gardenissa sateenkaariluri-papukaijoja.

5) St. George Village Botanical Garden

St. George Village Botanical Garden Yhdysvaltain neitsytsaaret.

St. George Village Botanical Garden on vehreä, 6,8 hehtaarin kokoinen kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee 1800-luvulta peräisin olevan sokeriplantaasin raunioiden alueella.

Alue kattaa myös seutua, joka kuuluu 1800 vuotta vanhaan amerikanintiaanien siirtokuntaan.

Kasvitieteellinen puutarha sisältää innovatiivisessa ympäristössään yli 1000 erilaista kasvilajiketta, luoden kaikki St. Croixin ekosysteemit miniatyyrimuodossa, aina aavikkomaisista kaktuksista sademetsien kasvistoon saakka.

Samalla kun seuraat omatoimista kierrosta puutarhoihin, tamarindien ja mahonkipuiden luodessa viilentäviä varjoja, näet koulutuksellisia näytteillepanoja, joka kuvaavat kasvien kulttuurillista ja historiallista käyttöä ravinnon, lääkkeiden, kuidun, väriaineiden, ja rakennusmateriaalien lähteenä.

Paikan matkamuistomyymälä on erinomainen paikka ostaa mukaan kasvisto-teemaisia lahjatavaroita ja matkamuistoja.

6) Virgin Islands National Park

Yhdysvaltain neitsytsaarten kansallispuisto on St. Johnin suurin ja suosituin yksittäinen nähtävyys.

Kansallispuisto kattaa kokonaisuudessaan 3/5 St. Johnin maa-alueesta, yhteensä (vesialueet mukaanlukien) 5108 hehtaaria, sisältäen koskemattoman luonnon rantoja, koralliriuttoja, kävelypolkuja, villejä aaseja, sekä 800 erilajista kasvia.

Kohokohtiin kuuluvat lisäksi historialliset esineet esikolumbialaisten uudisasukkaiden ajalta, sekä jäänteet koloniaalisen periodin sokeriplantaaseilta.

Kansallispuiston 22 kävelypolkua kattavat pituudeltaan yhteensä yli 32 kilometriä, joita varten puiston vierailijakeskuksessa on tarjolla karttoja.

Puistoon voi tutustua myös opastetuilla kiertokäynneiltä, joista saa lisätietoa vierailijakeskuksesta.

Virgin Islands National Parkin puistonvartijoiden toimintaan kuuluvat kaiken muun ohella iltaiset tähtitaivaantarkkailu-ohjelmat, joihin osallistujat oppivat ensin tähtikuvioista Cinnamon Bay Amphitheaterin tiloissa, jonka jälkeen matka jatkuu yöllistä taivasta tarkkailemaan rannan ääreen.

7) Tree Limin’ Extreme Zipline St. Thomas

Tree Limin on keskus, joka tarjoaa yhteensä kahdeksan kaapelin ja kahden köysisillan kokonaisuuden, joita pitkin pääsee alas St. Peter -vuorta, yhtä saaren korkeinta huippua.

Keskukselta ja sen radoilta on tyrmäävän upeat näkymät pitkälle Karibianmerelle, Magen’s Bayn ollessa etualalla sekä St. John, Tortola, ja Jost Van Dyke horisontissa.

Paikan kahdeksas zip-köysirata on ainoa koko Karibianmeren alueella oleva jojo-köysirata. Sen sijaan että rata kulkisi pisteestä pisteeseen, tämän tyyppinen zip-köysirata antaa käyttäjälle mahdollisuuden kulkea aina linjan ääripäähän ja jojona takaisin radan keskustaan.

8) Buck Island Reef National Park

Buck Island Reef National Park on kansallispuisto, joka sijaitsee kiehtovalla asumattomalla saarella, ja jota on kutsuttu usein Karibianmeren tärkeimpiin kuuluvaksi nähtävyydeksi johtuen sen historiallisesta merkityksestä sekä merellisestä eläimistöstä, johon kuuluvat merikilpikonnat.

Buck Island on itse asiassa maailman ainoa vedenalainen kansallispuisto, johon sisältyy mukaan erikseen merkitty vedenalainen kulkureitti.

Snorklaajat ja sukeltajat voivat nähdä kansallispuistossa mm. Acropora palmata -koralliriuttoja, 250 eri lajia trooppisia kaloja, merikasveja, sekä kallioluolastoja.

Pinnan päällä kohokohtiin kuuluu valkoisen hiekan Turtle Beach, yksi koko maailman hienoimmista rannoista.

Kevätaikaan uhanalaiset merinahkakilpikonnat tulevat pesimään rannan puitteisiin, kun taas liemikilpikonnat ja karettikilpikonnat pesivät rannalla kesäkuukausien kuluessa.

Kansallispuiston varusteluun kuuluu piknik-pöytiä, grillauspaikkoja, sekä WC-tiloja, muttei juurikaan mitään muuta.

Voit lähteä käymään kansallispuistossa useiden paikallisten matkatoimistojen tarjoamien chartereiden avulla, joissa osaan hintaan kuuluu mukaan snorklausvarusteet.

9) Trunk Bay Beach

Yhdysvaltain neitsytsaaret.

Trunk Bay Beach on upea helmi St. Johnin rantojen joukossa, tarjoten laajan putipuhtaiden valkoisen hiekan ranta-alueen sekä taivaansinisiä vesiä.

Paikkaa kuvaava lempeä aallokko ja saarta ympäröivät riutat tekevät Trunk Bayn rannasta erinomaisen paikan etenkin aloitteleville snorklaajille, tarjolla olevan merkityn vedenalaisen reitin tarjotessa hienon yleiskuvan alueen merelliseen eläimistöön.

Ranta saattaa olla ruuhkainen etenkin turistikauden huippusesonkina, mutta se on näinäkin aikoina käynnin arvoinen kokemus.

Moneen muuhun Neitsytsaarten rantaan verrattuna paikan oheispalvelut ovat erinomaisia, mukaan kuuluessa pikkupurtavaa myyvä baari, käymälöitä, pukuhuoneita, suihkuja, piknik-alue, matkamuistomyymälä, sekä tavaransäilytyslokeroita.

Voit myös vuokrata erilaisia välineitä vesiurheilulajeja varten. Snorklauksen suhteen ranta on parhaimmillaan aamuisin, jolloin myös aallokko on tyyneimmillään.

Koska ranta on osa kansallispuistoa, joudut (amerikkalaiseen tapaan) maksamaan pienen pääsymaksun paikan päällä käymistä varten.

10) Magen’s Bay

Magen’s Bay, St Thomasin suosituin ranta, on monen mielestä yksi maailman parhaista.

Paikka tarjoaa rauhallisia turkoosinsinisiä vesiä, laajan valkoisen hiekan ja palmujen varjostaman rannan, sekä erinomaisen tasoisia oheispalveluita, jotka tekevät kohteesta täydellisin vaikkapa vesi-aktiviteetteihin, piknik-ruokailuille, sekä auringonpalvontaan.

Koska Magen’s Bayn vedet ovat tyyniä ja aallottomia, sen puitteissa on suosittua käydä kajakkimelomassa sekä harrastamassa pystyssä suoritettavaa melontalautailua. Voit vuokrata välineitä näitä tarkoituksia varten rannan äärilaidalla olevasta kioskista.

Rannalla saattaa nähdä merikilpikonnia ja mustekaloja. Kesäaikaan sinun kannattaa varoa seudulla tavattavia meduusoja.

Keskeltä Magen’s Baytä sijaitseva baari palvelee asiakkaitaan siten, että sen tarjoilijat ottavat vastaan tilauksia rannan alueella olevilta asiakkailta, tuoden tilaukset ilman, että sinun tarvitsee liikkua senttiäkään.

Rantaan kuuluu lisäksi piknik-pöytiä, suihkuja, käymälöitä, sekä pukuhuoneita.


Vaikka Magen’s Bay on yksi Yhdysvaltain neitsytsaarten harvoista maksullisista rannoista, pääsymaksua vastaan pääset huolellisesti puhtaana pidetylle rannalle, josta löytyy hengenpelastajia sekä erinomaisia oheispalveluita.