Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus tehdään usein plastiikkakirurgian keinoin korjaamaan riippuvia tai “raskaita” silmäluomia, luoden nuorekkaamman ja virkistyneemmän vaikutelman.

Kuten muukin osa naamasta, silmäluomet koostuvat kerroksista ihoa, lihaksia, ja rasvaa.

Ajan myötä ja ulkoisten tekijöiden, kuten auringonsäteiden tuoman vahingon, ihon tukiverkko dermiksen tasolla alkaa hajota, ja tuloksena on että iho menettää rakennettaan ja joustavuuttaan ja tulee löysemmäksi.

Kun myös lihaskerros heikentyy ja painovoima vaikuttaa kokonaisuuteen, tuloksena on että silmäluomet alkavat ajan myötä roikkua ja riippua.

Näiden iän tuomien ikääntymisen merkkien korjaaminen plastiikkakirurgisin metodein voi tapahtua usealla eri tavalla, mutta yleisin kirurginen tapa usein käyttää rasvakerrostumien poistamista tai uudelleensijoittelua, sekä ylimääräisen ihon ja lihasten poistamista yläluomien tai ala-luomien alueelta.

Plastiikkakirurgisi pystyy kertomaan lähemmin mitä metodia tapauksesi vaatii ja miten kirurginen toimenpide suoritetaan.

Silmäluomi toimenpide vie usein noin yhden tai kaksi tuntia, riippuen mitä toimenpiteitä tehdään korjaustoimien vuoksi.

Ennen toimenpiteen suorittamista, plastiikkakirurgi saattaa piirtää luomeesi toimenpidettä helpottavat ohjaviivat, jotka auttavat siinä, että lopputulos noudattaa luomiesi ja kasvojesi luonnollisia kaaria ja että tehtävät leikkausjäljet ovat mahdollisimmat huomaamattomat.

Jos haluat nähdä (englanninkielisen) yhteenvedon siitä, miten yläluomen plastiikkakirurginen korjaus tehdään, voit tutustua American Society of Plastic Surgeons sivuston animaatioon aiheesta osoitteessa:

plasticsurgery.org/Patients_and_Consumers/Procedures/
Procedure_Animations/Eyelid_Surgery.html

Kuten on kyse kaikkien kirurgisten toimenpiteiden osalta, myös yläluomeen kohdistuviin plastiikkakirurgisiin toimenpiteisiin liittyy useita riskejä, joista sinun tulee keskustella yksityiskohtaisesti plastiikkakirurgisi kanssa ennen operaation suorittamista.


Voit tutustua myös ennen ja jälkeen kuviin siitä, minkälaisia tuloksia operaatiolla on mahdollista saavuttaa American Society of Plastic Surgeons sivustolla osoitteessa plasticsurgery.org/x6134.xml?prid=26.