Ylläs laskettelu

Ylläs laskettelukeskus sijaitsee Lapin Yllästunturilla, tarjoten kaikkiaan 61 rinnettä, joista pisin on 3 km pitkä, ja korkeusero rinteissä on parhaimmillaan 463 m.

Ylläs on itse asiassa Suomen eteläisin suurtunturi, ja sijaitsee Lapissa noin 150 km napapiirin pohjoispuolella, Kolarin kunnassa.

Ylläs koostuu kahdesta erillisestä laskettelukeskuksesta, Ylläs-Ski:stä ja Sport Resort Ylläksestä, jotka yhdessä muodostavat yhden suurimmista hiihtokeskus kokonaisuuksista Suomessa, yli kolme kilometriä pitkine rinteineen, isoine rinteiden korkeuseroineen (parhaimmillaan 463 metriä), ja Suomen laajimman yhtenäisen latuverkoston (330 km) avulla.

Tahkon 61 rinteestä 29 on valaistuja.

Rinteiden ohella laskettelukeskuksessa on panostettu oheisaktiviteetteihin laskettelun ja hiihdon ohella, kuten erilaisiin eksoottisiin safareihin (mukana moottorikelkka-, poro- ja huskysafarit), ja tarjolla on myös mm. ratsastusta islanninhevosilla ja mahdollisuus avantouimiseen.

Kahden eri hiihtokeskuksen palveluihin kuuluvat myös ski shopit, hiihtokoulut, ravintolat, lastenhoitopalvelut, lasten leikkipaikat, infopalvelut, skibussipalvelut, erilaisia hotelleja, kylpylä, ja muita täydentäviä palveluja.

Pääset laskettelukeskukseen esimerkiksi junalla, joka tulee Kolarin rautatieasemalle, josta edelleen Ylläksellle on matkaa noin 35 km.

Lentäen alueelle pääsee Kittilään, josta sesonkiaikana on bussikuljetus Ylläksen hiihtokeskuksiin jokaiselta Finnairin ja Blue1:n lennolta ja samoin myös Ylläkseltä lentokentälle.

Hiihtokeskus Iso-Ylläs / Sport Resort Ylläs
Iso-Ylläksentie 44
95980 Ylläs/Ylläsjärvi
ww.iso-yllas.fi


Ylläs Ski
Äkäsentie 10
95970 Ylläs/Äkäslompolo
www.laplandhotels.com