Yonge Dundas Square Toronto Kanada

Yonge Dundas Square Toronto Kanada on usein Toronton Times Square aukioksi kutsuttu paikka, joka sijaitsee lähellä kaupungin suurinta kauppakeskusta nimeltään Eaton Shopping Center.

Aukio on itse asiassa melko uusi nähtävyys Torontossa, sillä se avattiin vasta vuonna 2003 jälleenrakentamisen kauden jälkeen, jonka takana olivat paikalliset poliitikot ja liikemiehet, tarkoituksenaan rakentaa aukio New Yorkin Times Square aukion esimerkin innoittamana.

Aukiota verrataan usein muihin maailman kuuluisiin aukioihin, kuten Tokion Shibuya kaupunginosan kuuluisaan aukioon, sekä Lontoon Piccadilly Circus aukioon.

Atrium on Bay Yonge Dundas Square Toronto

KUVA: Näkymä Yonge Dundas aukion vaikuttavaan sisääntuloon tultaessa Atrium on Bay (www.atriumonbay.com) futuristiselta kauppakeskukselta kohti sitä.

Toronto Yonge Dundas Square

KUVA: Näkymä kohti tuloa Yonge Dundas aukiolle kuvattuna Yonge street kadulta kohti etelää.

Yonge Dundas Square

KUVA: Yonge Dundas aukio tarjoaa useita massiivisia mainostauluja Toronto Life Square rakennuksen julkisivussa, joka saa aukion muistuttamaan pitkälti Times Square aukiota New Yorkin kaupungissa Yhdysvalloissa.

Yonge Dundas Square

KUVA: Kuva osaan Yonge Dundas aukiota, jonka vierestä löytyy paikan Hard Rock Cafe (jonka maamerkkinä on kuvassa näkyvä massiivinen kitara).

Eaton Center Yonge Dundas Square Toronto

KUVA: Näkymä Yonge Dundas aukiolta kohti Eaton Center kauppakeskusta.

Yonge Dundas aukio on saanut nimensä siitä, että se sijaitsee katujen Yonge Street ja Dundas street kulmassa, vastapäätä Eaton Center kauppakeskusta, joka on yksi valovomaisimpia Toronton nähtävyyksiä.

Jos tarkoituksena on shoppailla Torontossa, yksi parhaista kävelyreiteistä alkaa Toronton alakaupungilta, läheltä Union Station rautatie asemaa, kohti Eaton Center kauppakeskusta ja Dundas square aukiota, ja hyvät ostosten tekopaikat jatkuvat ainakin Bay tavaratalolle (www.thebay.com) saakka ylemmällä Yonge street kadun alueella.

Sinun ei tarvitse kävellä matkaa ylös ja alas katua, koska reittiä kulkee metrolinja, joka kulkee Yonge street katua myöten, ja pysäkkejä löytyy parhaiden kadun varren nähtävyyksien kohdilta.

Muista Toronton nähtävyyksistä kaupungin uusi (ja vanha) Toronto city hall kaupungintalo sijaitsevat aivan Eaton Centerin vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä Yonge Dundas aukiosta.


Yksi aukion kohokohdista, upeiden mainostaulujen ja katutaiteilijoiden lisäksi, ovat myös paikalta löytyvät modernit suihkulähteet.