Zurich nähtävyydet

Zurich nähtävyydet kohokohtiin kuuluvat Zoologinen puutarha, Grossmünster kirkko, Bahnhofstrasse ostoskatu, Zurich järviristeily, sekä käynti Üetliberg vuorella.

Zoologinen puutarha (zoo.ch) on ollut yksi merkittävimmistä eurooppalaisista eläintarhoista avaamisestaan vuonna 1929 lähtien.

Eläintarhassa on esillä noin 2200 yksilöä 300 eri eläinlajista.

Suosittu aika käydä eläintarhassa on kuuluisan pingviiniparaatin aikaan, joka järjestetään joka iltapäivä, jos ulkoilman lämpötila on alle 10 celsius astetta.

Grossmünster kirkko (grossmuenster.ch) on yksi Zurichin kolmesta merkittävästä kirkosta, Fraumünster ja St. Peterskirchen ohella.

Suomalaisille kirkko on näistä kahdesta poiketen merkittävä sen merkittävästä roolista protestanttisen reformaation suhteen, kun Huldrych Zwingli aloitti sveitsiläis-saksalaisen reformaation Sveitsissä papintoimistoltaan Grossmünsterista käsin, vuodesta 1520 eteenpäin. Kirkossa on nykyisin myös reformaatiomuseo tähän liittyen.

Kirkon rakennustyöt alkoivat noin vuonna 1100 ja kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1220. Sen parhaimpiin kohokohtiin kuuluu kirkon kaksostornit, jotka ovat kenties koko Zurichin tunnetuin maamerkki.

Bahnhofstrasse ostoskatu (bahnhofstrasse-zuerich.ch) on yksi maailman kalleimmista ja merkittävimmistä ostoskaduista.

Kadun myymälöihin lukeutuvat mm. Chanelin, Louis Vuittonin, Giorgio Armanin, Cartierin, Bvlgarin, sekä Diorin myymälät.

Paradeplatz, joka on yksi Sveitsin kuuluisimmista aukioista, on Bahnhofstrassen päässä, lähellä Zurich järveä. Paradeplatz tunnetaan myös Confiserie Sprüngli suklaakauppa-kahvilastaan.

Zurich järviristeily on hyvä tapa nähdä Zurichin kaupungin kasvot yhdessä Alppisiluetin kanssa.

Järvellä kesäinen purjehtiminen ja julkisten rantojen käyttö on erittäin suosittua ajanvietettä paikallisille, ja järven vesi on suhteellisen puhdasta. Voit osallistua järven näköalaristeilyyn paikallisten järviristeily-yrittäjien kautta (zsg.ch/english/home.html).

Järven kohokohtiin kuuluu mm. Ufenau saari, jolla olevaan kirkkoon historiallisesti merkittävistä henkilöistä Ulrich von Hutten on haudattu.

Käynti Üetliberg vuorella, joka on 873 metriä korkea, on hyvä tapa tutustua Sveitsin alppeihin ja nähdä Zurichin kaupunki sekä Zurich järvi panoramisesta kuvakulmasta vuoren huipulta toiseen suuntaan, ja alppisiluetti toiseen.


Vuorella on myös hotelli nimeltään “Uto Kulm”. Vuorelta löytyy kaksi tornia, näköalatorni sekä Uetliberg TV-torni. Pääset helposti huipulle Zurichista lähtevän junan avulla.